Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

1 Shares

Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού: Στρατηγικός στόχος να αναβαθμίσουμε συνολικά το τουριστικό προϊόν λέει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά το τουριστικό προϊόν» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, μιλώντας στον και σημείωσε ότι γι’ αυτό το σκοπό υπάρχει συνεργασία με τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που κατέταξε τη χώρα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις κορυφαίες επιδόσεις της Ε.Ε., στα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αρχιτεκτονική των προγραμμάτων και την ιδιαίτερη μέριμνα για την απασχόληση. Εξάλλου αναφέρθηκε και στη νέα αύξηση, ύψους 200 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό της δράσης για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που είχαμε μια τρομακτική άνοδο στις αφίξεις τουριστών. Στρατηγικός στόχος και αντικείμενο της συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμoύ είναι πώς θα καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, πώς θα αναπτύξουμε νέες μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός κ.α. Ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν στα 120 εκατ. ευρώ, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο αυξήσαμε τον προϋπολογισμό συνολικά στα 600 εκατ. ευρώ, με την τελευταία αύξηση να ανακοινώνεται χθες».

Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη «είναι επίσης σημαντικό να δούμε πώς θα αναβαθμίσουμε συνολικά το τουριστικό προϊόν, δηλαδή να συνδεθεί με το τοπικά παραγόμενο ποιοτικό προϊόν και πώς θα καταφέρουμε σε όλη τη χώρα -και όχι μόνο σε γνωστές τουριστικές περιοχής- να εκκινήσει αυτή η διαδικασία. Δεν αρκεί μόνο να γίνει ένα κατάλυμα π.χ. στο βουνό αλλά πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, γυναικείοι συνεταιρισμοί, ομάδες αγροτών κλπ. Να αναδείξουμε το τοπικό προϊόν, να προχωρήσουμε σε μια ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης».

Πάνω από 36.5 εκατομμύρια τουρίστες το 2018

Related Posts

Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 live
Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 live
Οι ελληνικές ευρωεκλογές από το 1981 έως το 2014
Οι ελληνικές ευρωεκλογές από το 1981 έως το 2014
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη;
Αρέσει σε %d bloggers: