Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός

0 Shares

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός: Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018

Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018, με τα έσοδα από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση 40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 έκλεισε με ισχυρή αύξηση αφίξεων από τη Γερμανία κατά 30% έναντι του 2016.

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός, πιο πάνω και από τους εξωτικούς προορισμούς

Σύμφωνα με την έρευνα της που παρουσίασε η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, η ζήτηση για Ελλάδα φέτος ξεπερνά τη ζήτηση για τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Γενικά η Ισπανία καταγράφει μικρή αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις της τάξης του 4,5% εξαιτίας των υψηλών τιμών της. Οι πωλήσεις για Μαγιόρκα και Βαλεαρίδες είναι αυξημένες μόλις κατά 3% από πέρυσι και για τα Κανάρια +7%.

Επιστρέφουν οι τουρίστες και στην Τουρκία

Η Τουρκία επιστρέφει με εντυπωσιακούς ρυθμούς φέτος. Οι προκρατήσεις έχουν διπλασιασθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα του 2015.

Η Β. Αφρική καταγράφει καλή ανάκαμψη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, η Αίγυπτος σημειώνει αύξηση 64% ενώ καλύτερη από πέρυσι είναι η ζήτηση και για Τυνησία και Μαρόκο. Τα ΗΑΕ παρουσιάζουν αύξηση 33%.

Από τους μακρινούς προορισμούς, κερδισμένοι μέχρι στιγμής, όσο αφορά το ρυθμό αύξησης πωλήσεων, είναι ο Μαυρίκιος, η Κένυα, οι Σεϋχέλλες, η Ν. Αφρική και η Ταϋλάνδη.

Πεσμένη η ζήτηση για ΗΠΑ, Καραϊβική και Κούβα

Χαμένοι είναι οι ΗΠΑ (-20%) μετά από απώλειες 17% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ζήτησης και για Καραϊβική και ιδιαίτερα για την Κούβα.

Οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση 16% τον Ιανουάριο, με τις τιμές να είναι ανεβασμένες 2% κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα για το καλοκαίρι του 2018 να είναι αυξημένα κατά 18% από πέρυσι.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο για καλοκαίρι

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η διάσωση της Ελλάδας δεν κόστισε φράγκο
Η διάσωση της Ελλάδας δεν κόστισε φράγκο
Επικό άδειασμα Σόιμπλε στον Βέμπερ
Επικό άδειασμα Σόιμπλε στον Βέμπερ!!!
Δεύτερος πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Τσίπρας
Δεύτερος πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Τσίπρας
steroid-pharm.com

http://steroid-pharm.com

avtokum.com
Αρέσει σε %d bloggers: