Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός

0 Shares

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός: Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018

Σπάει τα κοντέρ η ζήτηση στη γερμανική αγορά για την Ελλάδα το 2018, με τα έσοδα από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση 40% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 έκλεισε με ισχυρή αύξηση αφίξεων από τη Γερμανία κατά 30% έναντι του 2016.

Σπάει τα κοντέρ ο ελληνικός τουρισμός, πιο πάνω και από τους εξωτικούς προορισμούς

Σύμφωνα με την έρευνα της που παρουσίασε η ένωση γερμανικών τουριστικών γραφείων, DRV, η ζήτηση για Ελλάδα φέτος ξεπερνά τη ζήτηση για τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Γενικά η Ισπανία καταγράφει μικρή αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις της τάξης του 4,5% εξαιτίας των υψηλών τιμών της. Οι πωλήσεις για Μαγιόρκα και Βαλεαρίδες είναι αυξημένες μόλις κατά 3% από πέρυσι και για τα Κανάρια +7%.

Επιστρέφουν οι τουρίστες και στην Τουρκία

Η Τουρκία επιστρέφει με εντυπωσιακούς ρυθμούς φέτος. Οι προκρατήσεις έχουν διπλασιασθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ωστόσο συνεχίζουν να βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα του 2015.

Η Β. Αφρική καταγράφει καλή ανάκαμψη με διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, η Αίγυπτος σημειώνει αύξηση 64% ενώ καλύτερη από πέρυσι είναι η ζήτηση και για Τυνησία και Μαρόκο. Τα ΗΑΕ παρουσιάζουν αύξηση 33%.

Από τους μακρινούς προορισμούς, κερδισμένοι μέχρι στιγμής, όσο αφορά το ρυθμό αύξησης πωλήσεων, είναι ο Μαυρίκιος, η Κένυα, οι Σεϋχέλλες, η Ν. Αφρική και η Ταϋλάνδη.

Πεσμένη η ζήτηση για ΗΠΑ, Καραϊβική και Κούβα

Χαμένοι είναι οι ΗΠΑ (-20%) μετά από απώλειες 17% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ χαμηλότερα είναι τα επίπεδα ζήτησης και για Καραϊβική και ιδιαίτερα για την Κούβα.

Οι κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση 16% τον Ιανουάριο, με τις τιμές να είναι ανεβασμένες 2% κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα τα έσοδα για το καλοκαίρι του 2018 να είναι αυξημένα κατά 18% από πέρυσι.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο για καλοκαίρι

Related Posts

Τα δάνεια των πολιτικών
Τα δάνεια των πολιτικών
Εισαγγελική έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Εισαγγελική έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Καταργείται με νόμο το ΚΕΕΛΠΝΟ
Καταργείται με νόμο το ΚΕΕΛΠΝΟ
1 στα 3 πρατήρια με φορολογικές παραβάσεις
1 στα 3 πρατήρια με φορολογικές παραβάσεις
steroid-pharm.com

http://steroid-pharm.com

avtokum.com
Αρέσει σε %d bloggers: