Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό

Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό

Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό: Έγιναν άλματα στον ελληνικό τουρισμό από το 2015 τονίζεί η Κουντουρά στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ…

«Η κυβέρνηση με ισχυρή πολιτική βούληση και συγκεκριμένο σχέδιο έδωσε προτεραιότητα στον τουρισμό. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία» δήλωσε η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του .

Η κυρία Κουντουρά δήλωσε ότι «πετύχαμε άλματα στον ελληνικό τουρισμό από το 2015 μέχρι σήμερα» με αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 25% την προηγούμενη τριετία. «Οι δύο εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις σταθερά κάθε χρόνο, 6 συνολικά στην τριετία, επέφεραν κατακόρυφη αύξηση των διανυκτερεύσεων, των πληροτήτων, των εσόδων, των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας» τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο η υπουργός σημείωσε ότι χτίστηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια τουριστική αγορά και εδραιώθηκε η Ελλάδα ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός. Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου «που αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 27% των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα περιφερειακά αεροδρόμια τους μήνες της Άνοιξης, και ακόμη περισσότερο, κατά 33% τους μήνες του φθινοπώρου. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε το χειμερινό τουρισμό κατά 20% ετησίως».

Αναφερόμενη στο 2018 η υπουργός τόνισε ότι αυτό ξεκίνησε με διψήφια αύξηση περίπου 13% στις διεθνείς αφίξεις και 14% σημαντική αύξηση ταξιδιωτικές δαπάνες των ξένων επισκεπτών στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το 2017. Μάλιστα σημείωσε ότι τον Απρίλιο καταγράψαμε ρεκόρ διεθνών αεροπορικών αφίξεων όλων των εποχών, ενώ υπάρχει αύξηση στα επίπεδα του 17- 18% στον προγραμματισμό πτήσεων και αεροπορικών θέσεων έως το τέλος του έτους.

“Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Τον Αύγουστο κλείνει ο πολυετής κύκλος της αυστηρής λιτότητας και των περιορισμών. Στη νέα εποχή που έρχεται, ο τουρισμός έχει ξεκάθαρα στρατηγικό ρόλο. Σας προσκαλώ όλους να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε δυναμικές αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις για τον τουρισμό. Και θέλουμε από την πλευρά σας να συμβάλλετε διότι ο τουρισμός είναι άκρως παραγωγική και αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα, και είναι ο κλάδος που μπορεί να εξασφαλίσει πολύ άμεσα νέα επιπλέον έσοδα στη χώρα, νέες θέσεις εργασίας και βιώσιμη, δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες.

“Στην επόμενη μέρα, μετά τον Αύγουστο, ο τουρισμός έχει ξεκάθαρα στρατηγικό ρόλο”, δήλωσε η Έλενα Κουντουρά και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει το Υπουργείο Τουρισμού. Συγκεκριμένα, το υπουργείο θα προωθήσει συγκεκριμένες δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας με στόχο την άμεση αύξηση της διαθεσιμότητας των κλινών και τη βελτίωση της ποιότητας τους.

Θα σαρώσει και φέτος ο τουρισμός

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών
Προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών
Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Αρκάς
Αρέσει σε %d bloggers: