Προσγείωση στο μικρότερο αεροδιάδρομο

Προσγείωση στο μικρότερο αεροδιάδρομο

5 Shares

Προσγείωση στο μικρότερο αεροδιάδρομο: Πώς είναι να προσγειώνεσαι στο μικρότερο αεροδιάδρομο στον κόσμο; Δείτε βίντεο και μην κανονίσετε ποτέ ταξίδι για την Saba…

Η προσγείωση ενός αεροπλάνου δεν είναι και κάτι εύκολο, πόσο μάλλον η προσπάθεια αυτό να γίνεται στον μικρότερο αεροδιάδρομο στον κόσμο. Αυτό δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι πιλότοι, μεταφέροντας τους επιβάτες προς και από έναν διάδρομο μόλις 400 μέτρων στο μικροσκοπικό νησί της Καραϊβικής, .

Χτισμένο κατά μήκος του βραχώδους εδάφους του νησιού, ο στενός διάδρομος «κάθεται» μεταξύ των βράχων στο ένα άκρο και τα γαλανά νερά του κόλπου Cove, από την άλλη, καθιστώντας την εμπειρία προσγείωσης και απογείωσης μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Αρκετοί από τους επισκέπτες του νησιού, που αποτελεί «ειδικό δήμο» της Ολλανδίας, μετά τη διάλυση των Ολλανδικών Αντιλλών, δεν χάνουν την ευκαιρία να απαθανατίσουν σε βίντεο τη σπάνια εμπειρία της απογείωσης ή της προσγείωσης, σε αυτόν τον τόσο μικρό διάδρομο.

Σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο, οι πιλότοι μπορούν ακόμη να προσγειωθούν στο διάδρομο και από τις δύο πλευρές, ανάλογα με τις συνθήκες ανέμου κάθε ημέρας.

Ο διάδρομος στο αεροδρόμιο Juancho E. Yrausquin της Saba κατέχει σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον μικρότερο εμπορικό αεροδιάδρομο στον κόσμο.

Προσγείωση στο μικρότερο αεροδιάδρομο του κόσμου, δείτε το βίντεο

Το δυσκολότερο για προσγείωση αεροδρόμιο στον κόσμο!!!

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι γυναίκες έχουν λιγότερα δικαιώματα
Οι γυναίκες έχουν λιγότερα δικαιώματα
Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία
Τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου στην Ολλανδία
Η καθημερινότητα των μπαμπάδων στη Σουηδία
Η καθημερινότητα των μπαμπάδων στη Σουηδία
Γιατί τα παιδιά χρειάζονται πολύ και τους μπαμπάδες τους
Γιατί τα παιδιά χρειάζονται πολύ και τους μπαμπάδες τους;
Αρέσει σε %d bloggers: