Η φυσική τιρκουάζ «πισίνα» της Θάσου

0 Shares

Δείτε βίντεο με την φυσική τιρκουάζ «πισίνα» της Θάσου… 

Το άλλοτε μυστικό στολίδι του νησιού έχει πια αποκαλυφθεί, δεδομένου ότι όλο και πιο συχνά κάνει το γύρο ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, σε αφιερώματα που συνοδεύονται από μαγευτικές εικόνες μίας…διάφανης «πισίνας» βάθους περίπου τριών μέτρων.

Πρόκειται για την Γκιόλα ή αλλιώς το (σμαραγδένιο) «δάκρυ της Αφροδίτης», αφού, σύμφωνα με έναν θρύλο, η βραχώδης «πισίνα» της Θάσου φτιάχτηκε από το Δία, για να κολυμπά στα νερά της η θεά Αφροδίτη.

Giola Lagoon

Μπορεί να χρειάζεται…μπόλικο περπάτημα, προσοχή και υπομονή για την προσέγγιση της περιοχής, ωστόσο τα σχετικά ζεστά καταπράσινα νερά της Γκιόλας και η θέα αποζημιώνουν τελικά τον επισκέπτη.

Δώρο της φύσης χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Θάσου την Γκιόλα, η οποία «χτίστηκε» από τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους (ύψους έως και οκτώ μέτρων) που την αγκαλιάζουν. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού (στην περιοχή Αστρίς), μετά τη μονή Αρχαγγέλου, περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Ποτό και έξι χιλιόμετρα από την Ψιλή Άμμο, ενώ «βλέπει» σε ένα ακατοίκητο νησάκι, γνωστό στους ντόπιους ως Αστιριώτικο ή Παναγία.

 

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας
Παίρνουμε πίσω την ιστορία μας
Ο Μητσοτάκης εκπαιδεύτηκε για πρωθυπουργός
Ο Μητσοτάκης εκπαιδεύτηκε για πρωθυπουργός, LOL
Οι FT ταυτίζουν Μητσοτάκη με ακροδεξιά
Οι FT ταυτίζουν Μητσοτάκη με ακροδεξιά
mitsubishi.niko.ua

https://mitsubishi.niko.ua
0 Shares
Pin
Αρέσει σε %d bloggers: