Η φυσική τιρκουάζ «πισίνα» της Θάσου

Δείτε βίντεο με την φυσική τιρκουάζ «πισίνα» της Θάσου… 

Το άλλοτε μυστικό στολίδι του νησιού έχει πια αποκαλυφθεί, δεδομένου ότι όλο και πιο συχνά κάνει το γύρο ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, σε αφιερώματα που συνοδεύονται από μαγευτικές εικόνες μίας…διάφανης «πισίνας» βάθους περίπου τριών μέτρων.

Πρόκειται για την Γκιόλα ή αλλιώς το (σμαραγδένιο) «δάκρυ της Αφροδίτης», αφού, σύμφωνα με έναν θρύλο, η βραχώδης «πισίνα» της Θάσου φτιάχτηκε από το Δία, για να κολυμπά στα νερά της η θεά Αφροδίτη.

Giola Lagoon

Μπορεί να χρειάζεται…μπόλικο περπάτημα, προσοχή και υπομονή για την προσέγγιση της περιοχής, ωστόσο τα σχετικά ζεστά καταπράσινα νερά της Γκιόλας και η θέα αποζημιώνουν τελικά τον επισκέπτη.

Δώρο της φύσης χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Θάσου την Γκιόλα, η οποία «χτίστηκε» από τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους (ύψους έως και οκτώ μέτρων) που την αγκαλιάζουν. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού (στην περιοχή Αστρίς), μετά τη μονή Αρχαγγέλου, περίπου 15 χιλιόμετρα από τον Ποτό και έξι χιλιόμετρα από την Ψιλή Άμμο, ενώ «βλέπει» σε ένα ακατοίκητο νησάκι, γνωστό στους ντόπιους ως Αστιριώτικο ή Παναγία.

 

Related Posts

Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης
Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης;
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης
Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης;
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Με ένα κλικ η έκδοση οικοδομικής άδειας
Με ένα κλικ η έκδοση οικοδομικής άδειας
mitsubishi.niko.ua

https://mitsubishi.niko.ua
Αρέσει σε %d bloggers: