Το ΤΕΙ Κρήτης στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας

Το ΤΕΙ Κρήτης στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας

9 Shares

Το ΤΕΙ Κρήτης στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας: Στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας συγκαταλέγεται το ΤΕΙ Κρήτης

Στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας συγκαταλέγεται σύμφωνα με την βιβλιομετρική ανάλυση ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων του το ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση «πρόσφατα δημοσιεύθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) οι δείκτες για τις ελληνικές επιστημονικές δημοσιεύσεις των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε διεθνή περιοδικά την περίοδο 2002-2016.

Σύμφωνα με την έκδοση “Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 2002-2016: Βιβλιομετρική ανάλυση ελληνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά – Web of Science” του ΕΚΤ, το ΤΕΙ Κρήτης είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των ΤΕΙ που παράγουν τις περισσότερες επιστημονικές δημοσιεύσεις ενώ ταυτόχρονα ξεπερνά έξι Πανεπιστήμια της χώρας.

Επίσης για την ίδια χρονική περίοδο το ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται στη πρώτη θέση μεταξύ των ΤΕΙ και ξεπερνά επτά Πανεπιστήμια της χώρας σε σχέση με την διεθνή αναγνώριση του επιστημονικού του έργου. Η αναγνώριση αυτή που μετριέται με τον δείκτη απήχησης κατατάσσει το ΤΕΙ Κρήτης πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Το ΤΕΙ Κρήτης ξεπερνά επίσης τον μέσο παγκόσμιο όρο σε δύο περιοχές αριστείας του, το επιστημονικό πεδίο “Natural Sciences” και το “Engineering and Technology” ευρισκόμενο σε υψηλότερη θέση και από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας.

Συμπερασματικά, όπως φαίνεται από τους δείκτες που παρουσιάζει αυτή η τελευταία έκδοση του ΕΚΤ (διαθέσιμη στην ), οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του ΤΕΙ Κρήτης διακρίνονται για την ποιότητα, την αριστεία και την πρωτοτυπία τους και αναγνωρίζονται από άλλους επιστήμονες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε σημαντικό βαθμό.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ερευνητικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν οι Καθηγητές και οι Ερευνητές του ΤΕΙ Κρήτης, με το επιστημονικό τους έργο να διακρίνεται στο εθνικό και το διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».

1.2 εκ. ευρώ για hitech καταστάσεις στο ΤΕΙ Κρήτης

Related Posts

Μην προσλαμβάνετε Νηπιαγωγούς στους Παιδικούς
Μην προσλαμβάνετε Νηπιαγωγούς στους Παιδικούς
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Αρέσει σε %d bloggers: