Στο μέλλον τα Nissan θα διαβάζουν τη σκέψη μας

Με την νέα τεχνολογία Brain to Vehicle τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan θα διαβάζουν τη σκέψη μας και θα μαθαίνουν τι να κάνουν…

H τελευταία σημαντική ανακάλυψη, στο πλαίσιο του προγράμματος Nissan Intelligent Mobility, αφορά στην τεχνολογία Brain to Vehicle (B2V), μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα θα μαθαίνουν από τον οδηγό και θα αντιδρούν στις σκέψεις του.

Η Nissan παρουσίασε μια ερευνητική εργασία, που θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.

Η τεχνολογία Brain to Vehicle (B2V) της Nissan υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών και θα οδηγήσει σε αυτοκίνητα που συνεχίζουν να προσαρμόζονται για να κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη. Η Nissan παρουσίασε τις δυνατότητες αυτής της αποκλειστικής τεχνολογίας στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES 2018 στο Λας Βέγκας.

«Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την αυτόνομη οδήγηση, έχουν μια πολύ αόριστη εικόνα για το μέλλον, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι παραδίδουν τον έλεγχο στις μηχανές. Ωστόσο, η τεχνολογία B2V κάνει το αντίθετο, χρησιμοποιώντας σήματα από τον δικό μας εγκέφαλο για να κάνει την οδήγηση ακόμη πιο συναρπαστική και ευχάριστη», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan Ντάνιελ Σκιλάτσι σχετικά με τη νέα τεχνολογία.

Η τεχνολογία B2V της Nissan είναι το πρώτο σύστημα του κόσμου αυτού του είδους. Ο οδηγός φοράει μια συσκευή που μετρά τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από αυτόνομα συστήματα. Με την πρόβλεψη της επόμενης κίνησης, τα συστήματα μπορούν να λάβουν μέτρα – όπως γυρίζοντας το τιμόνι ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο – 0,2 με 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό.

Μαζί με αυτές τις προβλέψεις, το σύστημα θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του οδηγού πριν καν εκφραστούν. Αυτές μπορεί να αφορούν τον προορισμό του, τις μουσικές επιλογές, τα άτομα με τα οποία επιθυμεί να επικοινωνήσει, τις πληροφορίες που επιθυμεί να λαμβάνει από το σύστημα πολυμέσων και πολλά ακόμα. Το αυτοκίνητα θα μετατραπούν δηλαδή σε άοκνους βοηθούς του οδηγού, που θα εκτελούν τις επιθυμίες τους μόνο με τη σκέψη.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Συντήρηση και χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Μία εντυπωσιακή προσγείωση στο Ηράκλειο
Μία εντυπωσιακή προσγείωση στο Ηράκλειο!!!
Τι παίζει με το διεθνές δίπλωμα οδήγησης
Τι παίζει με το διεθνές δίπλωμα οδήγησης;
читать дальше www.profvest.com

посмотреть www.profvest.com

ссылка
Αρέσει σε %d bloggers: