βιοκλιματισμός

Βιοκλιματισμός και τέλος στα κλιματιστικά

Βιοκλιματισμός: Αρχιτεκτονική εταιρία σχεδιάζει σπίτια που δεν χρειάζονται κλιματιστικά!!! Πως το καταφέρνουν αυτό;

Στο Βιετνάμ, και πολλές τροπικές χώρες της Ασίας, όπως σε Ινδονησία και Φιλιππίνες, ο κλιματισμός θεωρείται αναγκαίος για κάθε σπίτι.

Ωστόσο μια αρχιτεκτονική εταιρεία έχει βρει την εναλλακτική λύση για να διατηρεί την θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα ακόμα και το καλοκαίρι. Τοπογραφία, κλίμα, βλάστηση, προσανατολισμός του κτιρίου δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό κλίμα.

Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική

Η εταιρεία , που έχει γραφεία στο Βιετνάμ αλλά και στη Γαλλία, ειδικεύεται στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική, που κάνει τις μονάδες ενέργειας AC περιττές.

Όπως εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας στο CNN:

“Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα για τον κλιματισμό ακόμα και στα πιο θερμά μέρη του πλανήτη, αρκεί τα σπίτι σου να είναι πολύ καλά σχεδιασμένο”.

Βιοκλιματισμός και τέλος στα κλιματιστικά

Ο ίδιος εξηγεί πως κλειστοί υπαίθριοι διάδρομοι, αεριζόμενες στέγες, μόνωση από υαλοβάμβακα και η χρήση φυσικών υλικών προσφέρει σε ένα χώρο τόσο φυσικό φωτισμό όσο και αερισμό.

βιοκλιματισμός

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε μεγάλες γυάλινες προσόψεις που βλέπουν είτε στην ανατολή, είτε στη δύση. Κάτι τέτοιο θα έκανε το κτίριο σαν “φούρνο”», σημειώνει.

Τι θερμοκρασία έχει ένα βιοκλιματικό σπίτι;

Ο Charles Gallavardin αναφέρει επίσης πως ένα τυπικό βιοκλιματικό κτίριο έχει σταθερή θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Βιοκλιματισμός και αρχιτεκτονική

Ασφαλώς η τεχνική που χρησιμοποιεί η εταιρεία του δεν είναι κάτι καινούριο. Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική ήταν από παλιά ο κανόνας με τον οποίο κατασκευάζονταν τα παραδοσιακά κινεζικά και ισπανικά σπίτια. Ωστόσο, στη συνέχεια και με την ανάγκη για δημιουργία μεγάλων κτιρίων με μικρό κόστος, οι τεχνικές αυτές εξαφανίστηκαν.

Δεν θα ήταν ιδανικό ωστόσο να μπορείς να ζεις σε ένα σπίτι, να εργάζεσαι σε ένα γραφείο, όπου δεν θα ένιωθες ποτέ ζέστη, ιδίως το καλοκαίρι και τις μέρες με καύσωνα;

Related Posts

Σάλος με ρατσιστική επίθεση επιβάτη της Ryanair
Σάλος με ρατσιστική επίθεση επιβάτη της Ryanair
Το σεξ μας ανεβάζει τις εργασιακές επιδόσεις
Το σεξ μας ανεβάζει τις εργασιακές επιδόσεις
Τι ποσοστό κάνει σεξ στο γραφείο με συνάδελφο
Τι ποσοστό κάνει σεξ στο γραφείο με συνάδελφο
Spammers και όχι πράκτορες έκαναν την επίθεση στο
Spammers και όχι πράκτορες έκαναν την επίθεση στο
cl24.com.ua

www.shtory.ua

http://medicaments-24.net
Αρέσει σε %d bloggers: