Αναγκαία η ενίσχυση της καινοτομίας για την επόμενη μέρα

Αναγκαία η ενίσχυση της καινοτομίας για την επόμενη μέρα

2 Shares

Αναγκαία η ενίσχυση της καινοτομίας για την επόμενη μέρα: Πρέπει να πάει τρένο η ενίσχυση της καινοτομίας και των start-ups στην Ελλάδα

Αναγκαία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ενίσχυση της καινοτομίας και της start-up σκηνής κατά την επίσκεψή του στο θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα», Digital Greece στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Δεν κατάφερα να έρθω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με τρένο, πιστεύω όμως ότι αυτό που πρέπει να πάει τρένο είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των start-ups στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ο οποίος παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, συνομίλησε σε χαλαρό κλίμα με τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στο χώρο για θέματα καινοτομίας και έρευνας και άκουσε τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων Ελλήνων start uppers. 

Απευθυνόμενος προς τους start uppers τους ενημέρωσε πως κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο 13 των ΗΠΑ, η εταιρία Microsoft σχεδιάζει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φτιαχτεί στο χώρο του πανεπιστημίου ένα hub καινοτομίας. «Νομίζω ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», προσέθεσε ο κ.Τσίπρας.

Οι νέοι από την πλευρά τους ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) που δημιούργησαν βασιζόμενοι σε καινοτόμες ιδέες για την υγεία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και για θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας, ενώ του ζήτησαν να σταματήσει η “διαρροή” των νέων μυαλών προς το εξωτερικό. «Οι υψηλά εξειδικευμένοι νέοι άνθρωποι είναι από τα πλεονεκτήματα της χώρας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς», απάντησε ο κ.Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η νεαρή Σουζάνα Θεοδωρίδου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις start ups της Θεσσαλονίκης λέγοντας χαρακτηριστικά “γιατί να είμαστε τόσο αδικημένοι σε αυτή την πόλη;”.

«Αν και η Θεσσαλονίκη είναι πρωτοπόρος πόλη στις νέες τεχνολογίες έχουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Θα σκεφτούμε να το προχωρήσουμε, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο της Μίκρας, “Thess teck”. Σκεφτόμαστε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του χώρου αυτού και να κάνουμε ένα διαγωνισμό ώστε να προσκληθούν όσοι επιχειρηματίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο hub», της απάντησε ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε δε πως σε αυτό το σχέδιο «πρέπει να κινητοποιήσουμε το πανεπιστήμιο και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην ευφυή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μια κουλτούρα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ορθή επιχειρηματικότητα. Το όραμα μας πρέπει να είναι σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο να στήσουμε δίπλα θερμοκοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε λίγο πριν αναχωρήσει από το περίπτερο 12 να φωτογραφηθεί με όλους τους νέους start uppers, ενώ τους ευχήθηκε «του χρόνου να μη σας χωράει το τρένο για την 84η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη να φτάσει σ’ ένα σταθμό που θα υπάρχουν πολλοί άλλοι με ιδέες, όρεξη, ορμή, δημιουργικότητα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις προϋποθέσεις τα σημαντικά μυαλά του τόπου μας να μείνουν εδώ».

«Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

Άλλωστε όπως είχε δηλώσει νωρίτερα εγκαινιάζοντας το περίπτερο των ΗΠΑ ήρθε η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, μετά από οκτώ χρόνια.

«Η ΔΕΘ είναι μια ιστορική στιγμή διότι είναι η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που μπορούμε να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας όπως εμείς επιθυμούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον δημοσιογράφων κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της Έκθεσης τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει «στο δημοσιονομικό πλαίσιο το οποίο έχουμε αποφασίσει».

«Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αφήνουμε πίσω τη λιτότητα και επενδύουμε στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία στις δυνάμεις αυτού του τόπου να βγουν προς τα έξω. Έχουμε να πάρουμε πολλά παραδείγματα, εμπειρίες και τεχνογνωσία από την παρουσία ανθρώπων της αγοράς από τις ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ. Οι ΗΠΑ είναι πρωτοπόρος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας. Θέλουμε να είναι και πιστεύουμε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια μας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Προσλήψεις 15.500 νέων επιστημόνων

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Έρχονται τα νέα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια
Έρχονται τα νέα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια
Μεγάλη δημοφιλία για τα Windows 10
Μεγάλη δημοφιλία για τα Windows 10
Μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία
Μη ασφαλή χρήση δεδομένων στην εργασία
Πως ξοδεύει την περιουσία του ο Bill Gates
Πως ξοδεύει την περιουσία του ο Bill Gates;
Узнайте про авторитетный сайт с информацией про Кленбутерол купить https://steroid.in.ua
Нашел в интернете нужный web-сайт на тематику Метан www.steroid.in.ua
biceps-ua.com
Αρέσει σε %d bloggers: