Το πολύ internet ανεβάζει την πίεση!!!

Sharing is caring!

Το πολύ internet ανεβάζει την πίεση!!! Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου ενδέχεται να ανεβάσει την… αρτηριακή πίεση!!!

Μια πανεπιστημιακή έρευνα που διεξήχθη στο νοσοκομείο Henry Ford του Detroit, συνδέει για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά την υπερβολική χρήση του internet με την αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Στην έκθεσή τους, που δημοσίευσε ο , οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως έφηβοι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για περισσότερες από 14 ώρες την εβδομάδα, εμφανίζονταν πιο επιρρεπείς σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Από τους συνολικά 134 μανιώδεις χρήστες του internet που εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό που διεξήγαγε την έρευνα, οι 26 βρέθηκαν να έχουν σημάδια υπέρτασης, που θεωρείται πολύ αυξημένο ποσοστό.

Η μελέτη θεωρείται η πρώτη που εντοπίζει την ύπαρξη κάποιου συνδέσμου μεταξύ του χρόνου χρήσης του internet και των ενδείξεων υψηλής πίεσης και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μελετών που συνδέουν την μανιώδη χρήση του internet με διάφορα προβλήματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και κοινωνική απομόνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα απογοητευτικά ευρήματα της έρευνας, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό (43%) υπέρβαρων στους χρήστες που θεωρούνται μανιώδεις, έναντι όσων κάνουν λελογισμένη χρήση του διαδικτύου (26%).

Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Ο ΕΟΠΥΥ συνταγογραφεί και γυμναστήριο
Ο ΕΟΠΥΥ συνταγογραφεί και γυμναστήριο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
shares
Αρέσει σε %d bloggers: