Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ

Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ;

Πότε θα καταρρεύσει το ίντερνετ; Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε 5 χρόνια υποστηρίζουν επιστήμονες από Μεγάλη Βρετανία…

Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε έξι χρόνια υποστηρίζουν οι επιστήμονες της Μεγάλης Βρετανίας. Οι οπτικές ίνες και τα καλώδια που συνεισφέρουν στη μεταφορά των δεδομένων στους διαδικτυακούς χρήστες θα έχουν φτάσει στα όριά τους το 2023.

“Ξεκινήσαμε να φτάνουμε στο σημείο της έρευνας όπου δεν μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα σε μια οπτική ίνα. Η επίδραση που έχει η μεταφορά των δεδομένων στην αγορά είναι έξι έως οκτώ χρόνια πίσω από την έρευνα, οπότε σε οκτώ χρόνια θα συμβεί αυτό και δεν θα μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα” δήλωσε ο καθηγητής Andrew Ellis του .

“Η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται. Αυξάνεται σε τέτοιους ρυθμούς που θα είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσει. Αν δεν βρούμε κάποια πολύ ριζοσπαστική ιδέα, θα δούμε το κόστος να αυξάνεται δραματικά” πρόσθεσε.

Οι διαδικτυακές εταιρείες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν περισσότερα καλώδια, κάτι που θα ανέβαζε στα ύψη το κόστος της χρήσης του διαδικτύου.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν χρειαστεί να έχουμε περισσότερες ίνες για να συνεχίσουμε, θα μείνουμε από ενέργεια σε 15 χρόνια” εξηγεί ο καθηγητής Ellis.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μπορεί να καταλήξουμε με ένα διαδίκτυο που ανοίγει και κλείνει συνεχώς ή να αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολύ περισσότερα απ’ ότι πληρώνουμε ήδη.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Essex, Andrew Lord, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διατήρηση των δεδομένων σε μεγάλα “συμπλέγματα διακομιστών” θα μπορούσε να είναι η λύση για την επιβίωση του διαδικτύου.

Οπτικές ίνες και στο σπιτικό ίντερνετ

Related Posts

Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία
Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία
Ήρθε και το πιο light Instagram
Robot θα πάρουν τις μισές δουλειές στην Ελλάδα
Robot θα πάρουν τις μισές δουλειές στην Ελλάδα
Νέος τρόπος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Αρέσει σε %d bloggers: