Πότε θα καταρρεύσει το internet

Πότε θα καταρρεύσει το internet;

Share
Tweet1
Share
1 Shares

Πότε θα καταρρεύσει το internet; Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει το 2023 υποστηρίζουν επιστήμονες από Μεγάλη Βρετανία…

Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε τέσσερα χρόνια υποστηρίζουν οι επιστήμονες της Μεγάλης Βρετανίας. Οι οπτικές ίνες και τα καλώδια που συνεισφέρουν στη μεταφορά των δεδομένων στους διαδικτυακούς χρήστες θα έχουν φτάσει στα όριά τους το 2023.

“Ξεκινήσαμε να φτάνουμε στο σημείο της έρευνας όπου δεν μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα σε μια οπτική ίνα. Η επίδραση που έχει η μεταφορά των δεδομένων στην αγορά είναι έξι έως οκτώ χρόνια πίσω από την έρευνα, οπότε σε οκτώ χρόνια θα συμβεί αυτό και δεν θα μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα” δήλωσε ο καθηγητής Andrew Ellis του Πανεπιστημίου Aston.

“Η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται. Αυξάνεται σε τέτοιους ρυθμούς που θα είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσει. Αν δεν βρούμε κάποια πολύ ριζοσπαστική ιδέα, θα δούμε το κόστος να αυξάνεται δραματικά” πρόσθεσε.

Οι διαδικτυακές εταιρείες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν περισσότερα καλώδια, κάτι που θα ανέβαζε στα ύψη το κόστος της χρήσης του διαδικτύου.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν χρειαστεί να έχουμε περισσότερες ίνες για να συνεχίσουμε, θα μείνουμε από ενέργεια σε 15 χρόνια” εξηγεί ο καθηγητής Ellis.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μπορεί να καταλήξουμε με ένα διαδίκτυο που ανοίγει και κλείνει συνεχώς ή να αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολύ περισσότερα απ’ ότι πληρώνουμε ήδη.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Essex, Andrew Lord, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διατήρηση των δεδομένων σε μεγάλα “συμπλέγματα διακομιστών” θα μπορούσε να είναι η λύση για την επιβίωση του διαδικτύου.

Το www έγινε 30 χρονών

photo: pixabay.com

Related Posts

Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή
Πως θα είναι οι πρώτες κατοικίες στον Άρη
Πως θα είναι οι πρώτες κατοικίες στον Άρη;
Ο Κρόνος χάνει τους δακτυλίους του
Ο Κρόνος χάνει τους δακτυλίους του
Πόση ώρα αντέχουμε σε κάθε πλανήτη
Πόση ώρα αντέχουμε σε κάθε πλανήτη;
www.adulttorrent.org/search/Ane to Princess wa Kirawaretakunai

https://jaamboo.com.ua

look canadianpharmlist.com
Αρέσει σε %d bloggers: