Πότε θα καταρρεύσει το internet

Πότε θα καταρρεύσει το internet;

1 Shares

Πότε θα καταρρεύσει το internet; Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει το 2023 υποστηρίζουν επιστήμονες από Μεγάλη Βρετανία…

Το διαδίκτυο μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε τέσσερα χρόνια υποστηρίζουν οι επιστήμονες της Μεγάλης Βρετανίας. Οι οπτικές ίνες και τα καλώδια που συνεισφέρουν στη μεταφορά των δεδομένων στους διαδικτυακούς χρήστες θα έχουν φτάσει στα όριά τους το 2023.

“Ξεκινήσαμε να φτάνουμε στο σημείο της έρευνας όπου δεν μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα σε μια οπτική ίνα. Η επίδραση που έχει η μεταφορά των δεδομένων στην αγορά είναι έξι έως οκτώ χρόνια πίσω από την έρευνα, οπότε σε οκτώ χρόνια θα συμβεί αυτό και δεν θα μπορούμε να λάβουμε περισσότερα δεδομένα” δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Aston.

“Η ζήτηση ολοένα και αυξάνεται. Αυξάνεται σε τέτοιους ρυθμούς που θα είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσει. Αν δεν βρούμε κάποια πολύ ριζοσπαστική ιδέα, θα δούμε το κόστος να αυξάνεται δραματικά” πρόσθεσε.

Οι διαδικτυακές εταιρείες θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν περισσότερα καλώδια, κάτι που θα ανέβαζε στα ύψη το κόστος της χρήσης του διαδικτύου.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αν χρειαστεί να έχουμε περισσότερες ίνες για να συνεχίσουμε, θα μείνουμε από ενέργεια σε 15 χρόνια” εξηγεί ο καθηγητής Ellis.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι μπορεί να καταλήξουμε με ένα διαδίκτυο που ανοίγει και κλείνει συνεχώς ή να αναγκαστούμε να πληρώσουμε πολύ περισσότερα απ’ ότι πληρώνουμε ήδη.

Ωστόσο, αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βρεθεί λύση. Ανάμεσα σε αυτούς και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Essex, Andrew Lord, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διατήρηση των δεδομένων σε μεγάλα “συμπλέγματα διακομιστών” θα μπορούσε να είναι η λύση για την επιβίωση του διαδικτύου.

Το www έγινε 30 χρονών

photo:

Related Posts

Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Το σωστό γραφείο φέρνει την ευτυχία
Το σωστό γραφείο φέρνει την ευτυχία
Βασανιστήριο το πρωινό ξύπνημα
Βασανιστήριο το πρωινό ξύπνημα
Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους
Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν ευτυχισμένους
Αρέσει σε %d bloggers: