Πόσο γρήγορο είναι το ελληνικό internet

Πόσο γρήγορο είναι το ελληνικό internet;

Share7
Tweet
Share
7 Shares

Πόσο γρήγορο είναι το ελληνικό internet; Το ελληνικό ίντερνετ φαίνεται γρήγορο σε σύγκριση με τριτοκοσμικές χώρες, αλλά σε σύγκριση με ευρωπαϊκές…

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομέςμε αποτέλεσμα οι ταχύτητες στο ίντερνετ να έχουν αυξηθεί. Όμως η χώρα μας παραμένει στη μέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τις πραγματικές (όχι τις ονομαστικές) ταχύτητες ιντερνετικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση «State of The Internet Report» της Akamai, αμερικανοϊαπωνικής εταιρείας υπηρεσιών cloud, η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Γρήγορο το ελληνικό ίντερνετ… αλλά για επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας!!!

Το ελληνικό ίντερνετ φαίνεται γρήγορο σε σχέση με τα δίκτυα σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά σε σύγκριση με τις σκανδιναβικές χώρες “πηγαίνει με τον… αραμπά”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα παρέμεινε σε παγκόσμιο επίπεδο η χώρα με τις μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς η μέση πραγματική -και όχι ονομαστική- ταχύτητα φτάνει τα 26,3Mbps. Ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ με 20,1Mbps και η Νορβηγία με 20Mbps.

Πόσο γρήγορο είναι το ελληνικό internet; Η μέση ταχύτητα των συνδέσεων στην Ελλάδα είναι 6,9 Mbps, ενώ τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 9,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η χώρα μας βρίσκεται στην 69η θέση σε παγκόσμιο επίπεδοΗ μέση ταχύτητα των συνδέσεων στην Ελλάδα είναι 6,9 Mbps, ενώ τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 9,7%.

Όμως, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Akamaiτο 81% των συνδέσεων είναι με πολύ χαμηλές ταχύτητες (μέχρι 4Mbps)Με 10-15 Mbps είναι το 9,9%, ενώ μόλις το 3% των συνδέσεων έχουν ταχύτητα άνω των 15 Mbps.

Το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο

Το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο έχει η Νότια Κορέα, με μέση πραγματική ταχύτητα 26,3 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps). Αυτή η επίδοση είναι αποτέλεσμα μεγάλων επενδύσεων και 20ετούς προσπάθειας.

Στο «top 10» των χωρών του κόσμου με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία.

Στην 4η και 5η θέση βρίσκονται η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις 10 χώρες του κόσμου με τις υψηλότερες ταχύτητες στο Ίντερνετ βρίσκονται άλλες 4 ευρωπαϊκές.

Πιοσυγκεκριμένα η Σουηδία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Λετονία – στην έκτη, έβδομη, όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

Τι άλλαξε σε τηλεφωνία και internet;


photo: pixabay.com

Related Posts

Πως θα είναι οι πρώτες κατοικίες στον Άρη
Πως θα είναι οι πρώτες κατοικίες στον Άρη;
Ο Κρόνος χάνει τους δακτυλίους του
Ο Κρόνος χάνει τους δακτυλίους του
Πόση ώρα αντέχουμε σε κάθε πλανήτη
Πόση ώρα αντέχουμε σε κάθε πλανήτη;
Πως θα σταματήσουμε το λιώσιμο των πάγων
Πως θα σταματήσουμε το λιώσιμο των πάγων;
Αρέσει σε %d bloggers: