Το Android παρακολουθεί την τοποθεσία μας συνεχώς!!!

Ακόμα και με απενεργοποιημένες υπηρεσίες τοποθεσίας το Android συνεχίζει να παρακολουθεί την τοποθεσία μας συνεχώς!!!

Όσο εξαπλώνεται η χρήση των smartphones, τόσο οι εταιρείες που παρέχουν το λογισμικό θα επιδιώκουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τους χρήστες τους, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανό (και ενίοτε απίθανο…) τρόπο, προκειμένου, τι άλλο, να τους στέλνουν στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που ενδιαφέρουν τις εταιρείες είναι ο τόπος στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης.

Θεωρητικά, οι κάτοχοι των συσκευών μπορούν να απενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες τοποθεσίας, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας Quartz, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το Android.

To λειτουργικό σύστημα σύστημα της Google που σήμερα ενεργοποιεί περίπου δύο δισ. συσκευές στον κόσμο αποκαλύφθηκε ότι από την αρχή του 2017 στέλνει στους servers της εταιρείας τις διευθύνσεις των πύργων κινητής τηλεφωνίας, ακόμα κι αν έχει απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας.

Μόλις αποκαλύφθηκε το γεγονός, εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία διαγράφει αμέσως αυτές τις διευθύνσεις, αν και παραδέχθηκε ότι είχε επιχειρηθεί η αξιοποίησή τους για καλύτερη αποστολή και αποδοχή μηνυμάτων. Επίσης, ανέφερε ότι τα τηλέφωνα με λειτουργικό Android θα σταματήσουν αυτή την «συμπεριφορά» από το τέλος Νοεμβρίου.

Πάντως, αναλυτές ασφαλείας ανέφεραν ότι τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν με απλή τριγωνομετρία να εντοπίσουν με αρκετή ακρίβεια το σημείο όπου βρίσκεται μια συσκευή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να διευκολυνθεί η παρακολούθηση ενός ατόμου.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά στέλνονταν στη Google ακόμα κι αν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας ήταν απενεργοποιημένη, όπως και όλες οι εφαρμογές.

info: engadget.com

Related Posts

Ποιες είναι οι 6 μεγάλες πόλεις που πνίγονται
Ποιες είναι οι 6 μεγάλες πόλεις που πνίγονται;
Συγκλονιστικό βίντεο για τον πνιγμό
Συγκλονιστικό βίντεο για τον πνιγμό
Τα πιο υγιεινά πρωινά του κόσμου
Τα πιο υγιεινά πρωινά του κόσμου
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
www.adulttorrent.org/search/squirt

www.steroid-pharm.com

Наш авторитетный веб портал со статьями про http://agroxy.com/.
Αρέσει σε %d bloggers: