5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο

5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο

Share
Tweet
Share
0 Shares

5 τρόποι να αναγνωρίζετε fake προφίλ στο : Δείτε πως να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο προφιλ στο και πωνς το αντιμετωπίσετε…

Πολλές οι συμβουλές από τους ειδικούς στα social media και την κυβερνοασφάλεια για το τι να προσέχουμε κατά την παρουσία μας στον ψηφιακό κόσμο και την χρήση των διαφόρων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Και ακόμα περισσότεροι βέβαια και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στον σύγχρονο online κόσμο…

Η σωστή χρήση των social media και κυρίως του Facebook, είναι ένα «καυτό» θέμα στην ατζέντα της διαδικτυακής ασφάλειας, καθώς ανήλικα παιδιά μπορεί να είναι εκτεθειμένα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν, ενώ πολλές φορές μάλιστα, τα άτομα που στέλνουν αιτήσεις φιλίας έχουν ψεύτικα προφίλ.

Καθημερινά, εκατοντάδες χρήστες στο δημιουργούν λογαριασμούς με προφίλ τα οποία είναι ψεύτικα, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για τα κίνητρα που το κάνουν. Αν και ορισμένες φορές γίνεται καθαρά για χιουμοριστικούς λόγους, εντούτοις ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, ιδίως για κάποιο ανήλικο παιδί.

Πέντε τρόποι για να καταλάβετε ποιο προφίλ είναι ψεύτικο:
  1. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του προφίλ. Εάν είναι ελάχιστες και κάποιες εμφανώς παρμένες από το google, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.
  2. Πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε τα σχόλια στις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες. Εάν σχολιάζουν άτομα τα οποία φαίνεται να γνωρίζουν το άτομο τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι αληθινό. Εάν όμως τα σχόλια είναι ερωτικού περιεχομένου από αγνώστους, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.
  3. Τα περισσότερα ψεύτικα προφίλ δημιουργούνται από άνδρες που παριστάνουν τις γυναίκες. Ένας χρήστης του Facebook, θα κάνει πιο εύκολα αποδοχή φιλίας σε μια άγνωστη γυναίκα, παρά σε έναν άγνωστο άνδρα. Αυτό το γνωρίζουν οι άνδρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψεύτικα, γυναικεία προφίλ με την ελπίδα να δημιουργήσουν φιλίες με κοπέλες ή και άνδρες.
  4. Δείτε αν ανανεώνει το προφίλ του/της συχνά. Αν έχει ελάχιστες αναρτήσεις και μάλιστα με σπάνια ανανέωση, τότε κι αυτό είναι ύποπτο.
  5. Ορισμένοι χρήστες δεν ανεβάζουν φωτογραφίες δικές τους, αλλά ανεβάζουν εικόνες από ζώα, από διάσημα πρόσωπα και συνήθως στις αναρτήσεις τους έχουν διάφορες έξυπνες φράσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί.
Πως να αντιμετωπίσετε ένα ψεύτικο προφίλ;

Σε περίπτωση που καταλάβετε ότι έχετε προσθέσει στους φίλους σας κάποιο ψεύτικο προφίλ, τότε πρέπει να αντιδράσετε αμέσως. Ο χρήστης ενδεχομένως να σας κάνει φάρσα, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει άλλους σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τον κάνετε unfriend (δηλαδή να τον διαγράψετε από φίλο) για να μην έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, ενώ επίσης καλό θα είναι να τον κάνετε block (να μην μπορεί δηλαδή να δει καθόλου το προφίλ σας) και report (αναφορά δηλαδή στο ότι αυτό το άτομο έχει ψεύτικο προφίλ). Σε περίπτωση που το προφίλ έχει αρκετές αναφορές σε βάρος του από άλλους χρήστες, τότε αυτόματα κλείνει.

Παράλληλα, οι ανήλικοι θα πρέπει να προστατεύονται ιδιαιτέρως από την έκθεση στο , καθώς μπορεί να καιροφυλακτούν αρκετοί κακόβουλοι χρήστες. Μην κλείσετε ποτέ ραντεβού με κάποιον χρήστη τον οποίον τον υποπτεύεστε, αλλά ακόμη και εάν το κάνετε φροντίστε να βρεθείτε σε κάποιον δημόσιο χώρο.

12 πληροφορίες που πρέπει να σβήσετε στο

Related Posts

Τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο
Τα 5 πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο
Τι δεν πρέπει να αγγίζετε ποτέ στο αεροπλάνο
Τι δεν πρέπει να αγγίζετε ποτέ στο αεροπλάνο;
Στα ενδότερα ενός αεροπλάνου
Στα ενδότερα ενός αεροπλάνου
Μετέτρεψε Boeing 747 σε λουξ διαμέρισμα
Μετέτρεψε Boeing 747 σε λουξ διαμέρισμα
Αρέσει σε %d bloggers: