5 κανόνες για το σωστό emailing

5 κανόνες για το σωστό emailing

5 κανόνες για το σωστό emailing: 5 κανόνες για την σωστή ηλεκτρονική αλληλογραφία από τον πρόεδρο της Google…

Στο βιβλίο «» του εκτελεστικού προέδρου και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Google, Έρικ Σμιτ, αναλύονται οι κανόνες του σωστού «emailing». Η ιστοσελίδα του περιοδικού Time ξεφύλλισε το βιβλίο και παρουσιάζει τους πέντε χρυσούς κανόνες του σωστού emailing.

5 κανόνες για το σωστό emailing

1. Απαντήστε γρήγορα

Υπάρχουν οι άνθρωποι στους οποίους μπορείς να βασίζεσαι για μια έγκαιρη απάντηση. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που δε μπορείς να βασιστείς επάνω τους. «Φροντίστε να ανήκετε στην πρώτη κατηγορία» επισημαίνουν στο βιβλίο τους τα «κεφάλια» της Google. Όταν απαντάει κανείς έγκαιρα δημιουργεί θετική επικοινωνιακή ανατροφοδότηση, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά που κάποιος θα χρειαστεί να πάρει μια σοβαρή απόφαση να σας έχει στα υπόψη του.

2. Όταν γράφετε ένα email κάθε λέξη μετράει

Να είστε όσο πιο σύντομοι και περιεκτικοί μπορείτε. Αν περιγράφετε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, να προσπαθείτε να το περιγράφετε αναλυτικά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται και να το «γεμίσετε» με άχρηστες πληροφορίες. Αποφύγετε όσες πληροφορίες δεν είναι σχετικές και χρήσιμες. Να είστε όσο πιο σύντομοι και περιεκτικοί μπορείτε.

3. «Καθαρίζετε» τακτικά το φάκελο εισερχομένων

Φροντίστε να «καθαρίζετε» τακτικά τον φάκελο των εισερχόμενων μηνυμάτων σας, απαντώντας έγκαιρα σε όσα χρειάζεται και μην αφήνετε «μισές δουλειές». Διαφορετικά, το email σας θα καταλήξει να είναι μια ατελείωτη «to-do» λίστα υποχρεώσεων.

4. Μην ξεχνάτε να μεταβιβάζετε κι αλλού τις πληροφορίες

Κάθε φορά που λαμβάνετε ένα μήνυμα, που θα μπορούσε να ενδιαφέρει κι άλλους, φροντίστε να το μεταβιβάζετε και σε εκείνους.

5. Αναρωτηθείτε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την υπηρεσία bcc (blind copy)

Όταν κανείς προσπαθεί να κρύψει κάτι, καταλήγει αντιπαραγωγικός και σε τελική ανάλυση, επηρεάζει την κουλτούρα διαφάνειας (που είναι το ιδανικό σε κάθε σχέση).

9 πολύ χρήσιμες εφαρμογές του Google Chrome

Related Posts

βιοκλιματισμός
Βιοκλιματισμός και τέλος στα κλιματιστικά
Συμβουλές επιβίωσης σε επίθεση καρχαρία
15 φωτογραφίες που θα σας αλλάξουν
15 φωτογραφίες που θα σας αλλάξουν
Τι αλλάζει από σήμερα στο Facebook
Τι αλλάζει από σήμερα στο Facebook;
Αρέσει σε %d bloggers: