Λάθη που καταστρέφουν το laptop μας

Λάθη που καταστρέφουν το laptop μας

Share23
Tweet
Share
23 Shares

Λάθη που καταστρέφουν το laptop μας: Ποια είναι τα 5 λάθη που κάνουμε και μπορεί να είναι καταστροφικά για τον φορητό υπολογιστή μας;

Μπορεί τα laptop να έχουν κατακτήσει τους χρήστες υπολογιστών, μιας και πλέον για να κάνεις μια απαιτητική εργασία – δουλειά δεν χρειάζεται να έχεις έναν desktop υπολογιστή που πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο σου και που φυσικά δεν μπορεί να μετακινηθεί στην άνεση του καναπέ σου ή ακόμα και σε κάποιον εξωτερικό χώρο, πχ μια καφετέρια ή ακόμα και ένα πάρκο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες… συνήθειες στην χρήση των φορητών υπολογιστών που μπορεί να καταστρέψουν το αγαπημένο μας laptop ή ακόμα χειρότερα να δημιουργήσουν και πρόβλημα στην ίδια την υγεία μας.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς τα 5 λάθη που καταστρέφουν το laptop μας είναι τα παρακάτω:

  • Δεν τους κλείνουμε όταν δεν τους χρησιμοποιούμε: συχνά αφήνουμε τους υπολογιστές μας ανοιχτούς όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Αυτή η πρακτική είναι λάθος, καθώς όταν κλείνει, ο υπολογιστής κάνει πρώτα ένα «καθάρισμα», ενώ αν δεν κλείσει σωστά, κινδυνεύουμε να έχουμε προβλήματα με τη λειτουργία του, φθορά της μπαταρίας, κλπ.
  • Τους ταρακουνάμε: το ότι οι laptop υπολογιστές είναι φορητοί δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τους μεταφέρουμε όπως-όπως. Ειδικά αν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή δεν είναι SSD, τα πολλά ταρακουνήματα μπορούν να του προκαλέσουν προβλήματα και να καταστραφούν αρχεία ή και ο ίδιος ο δίσκος.
  • Τους βάζουμε πάνω στα πόδια μας: παρά το όνομά τους, οι laptop υπολογιστές δεν είναι κατάλληλοι για να τους χρησιμοποιούμε ακουμπησμένους στα πόδια μας, καθώς και αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία, αλλά και δεν εξαερίζονται όπως πρέπει..
  • Ξεχνάμε να «γυμνάζουμε» τη μπαταρία: το να έχουμε συνεχώς τον υπολογιστή στην πρίζα καταστρέφει γρήγορα την μπαταρία, ιδίως αν αυτή μπορεί να αφαιρεθεί. Πρέπει συχνά να χρησιμοποιούμε το μηχάνημα με μόνη πηγή ενέργειας την μπαταρία για να τη «γυμνάζουμε».
  • Βγάζουμε το καλώδιο για να τους κλείσουμε: αν ο υπολογιστής μας «κολλήσει», δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να κάνουμε reset είναι να τον βγάλουμε από την πρίζα, καθώς προκαλούμε «σοκ» στο μηχάνημα. Επίσης, ποτέ δεν τραβάμε απότομα το καλώδιο από τον laptop, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψουμε το σύστημα τροφοδοσίας.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε με το laptop

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πώς δημιουργήθηκε η Google
Πώς δημιουργήθηκε η Google;
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ;
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία;
Αρέσει σε %d bloggers: