Ταμπλό αυτοκινήτου από το μέλλον

Πως θα είναι στο μέλλον τα ταμπλό των αυτοκινήτων;

Sharing is caring!

Σχεδιαστής μας παρουσιάζει πως θα είναι τα ταμπλό των αυτοκινήτων μας στο μέλλον…

Με την ηλεκτροκίνηση να μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην αυτοκίνηση και φυσικά όλα αυτά τα γουάου συστήματα infotainment να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι μια κοινωνίας που θέλει να είναι συνδεδεμένη ακόμα και όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο, προφανώς δεν θα ήταν περίεργο αν και το ταμπλό του αυτοκινήτου μας στο μέλλον απλά ήταν μια μεγάλη οθόνη με λειτουργία touch και άλλα τέτοια παρόμοια hitech κόλπα…

Βέβαια, ήδη σε πολλά νέα μοντέλα που κυκλοφορούν, το φαινόμενο αυτό, δηλαδή της επέλασης των μεγάλων οθονών touch, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  • Τι θα λέγατε όμως αν όλο το ταμπλό στο αυτοκίνητο σας ήταν απλά μια οθόνη από την μια μεριά ως την άλλη;

Μάλλον μια τέτοια εξέλιξη ίσως και να επιβάλλεται από τις ανάγκες διασύνδεσης τόσο των φορητών συσκευών των επιβαινόντων όσο και του ίδιου του αυτοκινήτου -με το διαδίκτυο αλλά και με τα άλλα οχήματα που κινούνται παράλληλα με αυτό- με αποτέλεσμα να απαιτούνται όλο και μεγαλύτερες αλλά και όλο και περισσότερες οθόνες στις οποίες θα προβάλλονται τα δεδομένα και οι πληροφορίες.

Όμως το να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές οθόνες τοποθετημένες στο ταμπλό, πέραν της όποιας δυσλειτουργίας, είναι και κάπως αντί αισθητικό… και έτσι πάμε στην μια οθόνη σε όλο το πλάτος του ταμπλό!!!

Οι εικόνες που βλέπουμε -πρόκειται για σχέδια του Jason Kim με την επωνυμία MIRi UXδίνουν μια πολύ καλή προσέγγιση του τι έρχεται στο συγκεκριμένο τομέα και απεικονίζουν μία ενιαία οθόνη, που είναι χωρισμένη σε διάφορους τομείς.

Αριστερά, στην πλευρά του οδηγού δηλαδή, προβάλλονται οι κλασικές ενδείξεις που τον ενδιαφέρουν -ταχύτητα, πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, σύστημα πλοήγησης- ενώ δεξιά, στο οπτικό πεδίο του συνοδηγού, οι επιλογές ποικίλουν.

Κι αυτό γιατί θα μπορούν να εμφανίζονται από τηλεοπτικά προγράμματα μέχρι video games, ενώ από το πεδίο αυτό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι διάφορες εφαρμογές (apps) που έχουν αποθηκευτεί καθώς και οι λειτουργίες των συνδεδεμένων smartphones.

Στην πιο μικρή οθόνη που υπάρχει στις εικόνες πολύ πιθανόν να υπάρχουν τα δεδομένα και “χειριστήρια” για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού, μεταξύ άλλων λειτουργιών που θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν στην ίδια οθόνη.

Ενδιαφέρον είναι πως στην οθόνη των σχεδίων αναγράφεται η ημερομηνία 26 Ιουλίου 2024. Ίσως, γιατί ο εμπνευστής του MIRi UX θεωρεί πως τότε θα είναι ώριμες οι συνθήκες για την εφαρμογή της ιδέας του.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από τα ταμπλό που ήδη υπάρχουν, σίγουρα θα δούμε κάτι παρόμοιο πιο νωρίς, μάλλον σε κάποια κορυφαία έκδοση των Mercedes E-Class και S-Class

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ήρθε το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη
Ήρθε το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη;
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα κίτρινα γιλέκα ρυθμιστές πολιτικών εξελίξεων
Τα κίτρινα γιλέκα ρυθμιστές πολιτικών εξελίξεων
www.avtopoliv-gazonov.kiev.ua

medicaments-24.com

https://fiat.niko.ua
shares
Αρέσει σε %d bloggers: