Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται

Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται

Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται: Σπίτι περιστρέφεται και μεταμορφώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού…

Το συγκρότημα στην Τεχεράνη συνδυάζει σύγχρονο σχεδιασμό με καινοτόμες ιδέες εξοικονόμησης χώρου και διαρρύθμιση που διαμορφώνεται από το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου nextoffice δημιούργησαν κινούμενες περιοχές εντός της δομής που μπορούν να μεταμορφώσουν και να αλλάξουν τελείως την όψη του κτιρίου ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες των ενοίκων.

Η κατοικία βασίζεται σε ένα σταθερό κύριο όγκο δομής με συγκεκριμένους χώρους που κινούνται και προσαρμόζονται σε κάθε όροφο. Οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν ένα τρισδιάστατο στοιχείο στη συμβατική δισδιάστατη επιφάνεια με τα μπροστινά δωμάτια να μπορούν είτε να ευθυγραμμίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον κύριο όγκο ή να περιστρέφονται κάθετα και να εκτείνονται προς τα έξω.

Η εφαρμοζόμενη τεχνική κατασκευής για το μηχανισμό κίνησης θυμίζει αυτή που χρησιμοποιείται για την περιστροφή των θεατρικών σκηνών και τις κινητές ράμπες στις εκθέσεις αυτοκινήτων.

Αυτός ο μηχανισμός δίνει στους ενοίκους τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τους χώρους τους σύμφωνα με την εποχή, τον καιρό, τις ανάγκες για φως και κυρίως τη διάθεσή τους για αλλαγή στην εσωτερική διακόσμηση και διάταξη του χώρου.

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε 1.400τ.μ. και περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους με εσωτερική πισίνα γυμναστήριο, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2013.

Ήρθε το σπίτι που περιστρέφεται… δείτε το

Το πρώτο σπίτι 3D εκτυπωτή είναι πραγματικότητα

Related Posts

Οι χάκερ θα δημιουργούν τροχαία ατυχήματα
Οι χάκερ θα δημιουργούν τροχαία ατυχήματα
Ανασφαλή τα αυτοκίνητα με internet
Ανασφαλή τα αυτοκίνητα με internet;
Πως θα γίνεται το hacking των αυτοκινήτων
Πως θα γίνεται το hacking των αυτοκινήτων;
Είναι ασφαλή τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα
Είναι ασφαλή τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα;
Αρέσει σε %d bloggers: