Φωτισμός LED στο σπίτι

Φωτισμός LED στο σπίτι: Συμφέρει ή όχι;

Φωτισμός LED στο σπίτι: Συμφέρει ή όχι ένα ελληνικό σπίτι να βάλει φωτισμό LED; Πόσα λεφτά γλιτώνει τον χρόνο;

Η νέα τεχνολογία στον φωτισμό, οι λάμπες LED, κερδίζει συνέχεια μερίδια αγοράς κερδίζει όμως και ο καταναλωτής που τις επιλέγει;

Λίγο πολύ όλοι τις έχουμε δει να φιγουράρουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ δίπλα στις κοινές λάμπες όμως όταν βλέπουμε τις τιμές τους μπαίνουν δεύτερες σκέψεις.

Ο λόγος για τις λάμπες LED οι οποίες αν και ακριβότερες προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος έως και 75% ενώ και η διάρκεια ζωής τους μπορεί να φθάσει έως και 25 φορές περισσότερο σε σχέση με τις παραδοσιακές.

Πριν από λίγες ημέρες η Eurostat δημιούργησε έναν πίνακα όπου δείχνει το ετήσιο όφελος που έχουν τα νοικοκυριά στην Ευρώπη εάν αντικαταστήσουν μία παραδοσιακή λάμπα των 60 Watt με μία LED των 10 Watt.

Ο υπολογισμός αφορά στην χρήση 3 ωρών ανά μέρα και έχει να κάνει με κατανάλωση οικιακού ρεύματος 2500 – 5000 ετησίως συμπεριλαμβανομένων και των φόρων.

Φωτισμός LED στο σπίτι: Συμφέρει ή όχι;

Όπως φαίνεται από τον πιο πάνω πίνακα τον οποίο επεξεργάστηκε η και αφορά επιλεγμένες χώρες.

Φωτισμός LED στο σπίτι

Aλλά και τον πιο κάτω, της , όπου συμπεριλαμβάνονται και οι 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο (10,21 ευρώ) όρο και στην 9 θέση με το ετήσιο όφελος να διαμορφώνεται σε 9,68 ευρώ.

Φωτισμός LED στο σπίτι

Με μία πρόχειρη έρευνα, σε σούπερ μάρκετ ή εξειδικευμένα καταστήματα με μπορεί εύκολα κάποιος να εντοπίσει ότι οι διαφορές στις τιμές μεταξύ στις παραδοσιακές και στις λάμπες LED είναι πλέον μικρές και η ψαλίδα όσο γίνεται πιο μαζική η χρήση της νέας τεχνολογίας όλο και κλείνει.

Με βάση και τα πιο πάνω στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση η οικιακή οικονομία “επιβάλει” την επιλογή των λαμπτήρων LED όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Βέβαια και για τους πιο “ψαγμένους” η  μπορεί να μας προσφέρει και μια πιο minimal αισθητική σε σχέση με τα “παραφορτωμένα” παραδοσιακά φωτιστικά…

Το απόλυτο πολυμορφικό κρεβάτι!!!

Με πληροφορίες από Eurostat και Statista

Related Posts

5.500 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ
5.500 θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ
Πότε κληρώνει η νέα φορολοταρία
Πότε κληρώνει η νέα φορολοταρία;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης
Σχέδιο για αυξημένο επίδομα θέρμανσης
https://baly.com.ua

np.com.ua

mitsubishi outlander new
Αρέσει σε %d bloggers: