Έρχονται και τα τούνελ για… πλοία!!!

0 Shares

Εμείς παλεύουμε να φτιάξουμε ένα απλό δρόμο και στην Νορβηγία κατασκευάζουν και τούνελ για πλοία!!!

Όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται, φαίνεται πως στην Νορβηγία το έχουν μελετήσει καλά και σχεδιάζουν να αποκτήσουν το πρώτο τούνελ για πλοία στον κόσμο.

Σύμφωνα με αυτό το πρωτοπόρο σχέδιο της Νορβηγίας το τούνελ θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Χερσονήσου Stad, η οποία αποτελεί ένα επικίνδυνο σημείο διέλευσης της θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Ο σκοπός των νορβηγικών αρχών είναι να δημιουργήσουν έναν πιο σύντομο θαλάσσιο δρόμο, δημιουργώντας μία διώρυγα μήκους 1700 μέτρων μεταξύ του Moldefjorden και του Kjodepollen.

Το τούνελ θα έχει ύψος 37 μέτρων και πλάτος 26,5 μέτρων, το οποίο θα μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία και θα επιτρέπει την ασφαλή και ταχεία διέλευση.

Το καλό είναι ότι οι διαστάσεις του τούνελ αυτού θα είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν και τη διέλευση φορτηγών πλοίων, ακόμα και κρουαζιερόπλοιων.

Η κατασκευή του τούνελ θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2018, με τα κεφάλαια για την κατασκευή του να προέρχονται από το κονδύλι των 118 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το Εθνικό Πλάνο Μεταφορών που έχει εγκρίνει το Νορβηγικό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2014-2023.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του έργου είναι ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια τόνοι βράχων αναμένεται να μετακινηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος θαλάσσιος δρόμος.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη ιδέα βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις στη Νορβηγία, ωστόσο, αν το project προχωρήσει θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στην Ευρώπη.

Related Posts

Τα χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων οδηγών
Τα χαρακτηριστικά των ευρωπαίων οδηγών
Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης
Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης;
Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας
Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας
Οι πιο μολυσμένες και οι πιο καθαρές πόλεις
Οι πιο μολυσμένες και οι πιο καθαρές πόλεις
Αρέσει σε %d bloggers: