“έξυπνα” σπίτια

700 εκατομμύρια “έξυπνα” σπίτια έως το 2020

0 Shares

Το Ίντερνετ των πραγμάτων θα φέρει 700 εκατομμύρια “έξυπνα” σπίτια έως το 2020!!!

Το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) έχει αρχίσει να ισχυροποιεί την παρουσία του και σύμφωνα με την Gartner, η μετάβαση στο “έξυπνο” σπίτι έχει ήδη ξεκινήσει.

Το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) ακόμα και στην κουζίνα μας

“Οι πολυάριθμες εφαρμογές του IoT βρίσκουν έδαφος στις έξυπνες κουζίνες, οι οποίες μπορούν να εκτελέσουν με μαεστρία διάφορους τρόπους μαγειρέματος ή να σας υποδείξουν μία νέα συνταγή. Έρχονται με τα “έξυπνα” πλυντήρια, τα οποία μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, εκτιμώντας την ποσότητα του απορρυπαντικού και ρυθμίζοντας την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος”, δήλωσε ο Paul O’Donovan, κύριος αναλυτής έρευνας της .

“Η τοποθέτηση και λειτουργία έξυπνων λαμπτήρων αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η εξ αποστάσεως διαχείριση και ο προγραμματισμός τους έχουν μειώσει σημαντικά τα έξοδα φωτισμού, σε μικρά και μεγάλα κτίρια. Παράλληλα, τα πρωτοποριακά υλικά και η σχεδίαση τους συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.

Έξυπνοι θερμοστάτες φροντίζουν να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία ενός χώρου, ακόμα και όταν εμείς δεν είμαστε στο σπίτι. Και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον τομεά της ψυχαγωγίας. Εκεί οι συσκευές ψυχαγωγίας μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να μην χάνουμε στιγμή από τα αγαπημένα μας σόου ή την ροή της ενημέρωσης.”

smart-home

Οι περισσότερες από αυτές τις υλοποιήσεις χρησιμοποιούν αισθητήρες και αποθηκεύουν δεδομένα στο “νέφος”, χωρίς όμως να υπάρχει ένα ενιαίο κέντρου ελέγχου. Ένα κέντρο που θα μπορεί να αναλύσει και να αποδομήσει αυτές τις πληροφορίες – με αποτέλεσμα κάθε συσκευή να αποτελεί – διαχειριστικά – μία ξεχωριστή οντότητα.

Το σπίτι μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του Internet of Things

Το σπίτι μας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΙοΤ και είναι ο Νο.1 στόχος των κατασκευαστών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και των παρόχων υπηρεσιών. Ο αριθμός των “συνδεδεμένων” νοικοκυριών αναμένεται να αυξηθεί από τα 100 ~ 200 εκατομμύρια. Και έτσι μπορούμε να φτάσουμε στα 500 με 700 εκατομμύρια νοικοκυριά μέχρι το 2020.

Στο κέντρο των εξελίξεων οι ISPs

Εταιρείες ψηφιακού (ψυχαγωγικού και μη) περιεχομένου, ISPs (πάροχοι Διαδικτύου), υπηρεσίες και πλατφόρμες ασφαλείας και συστήματα κινητής τηλεφωνίας δημιουργούν τεράστια οικοσυστήματα. Ο στόχος τους είναι η ανταπόκριση στη συγκέντρωση ενός τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων και στην παράλληλη επεξεργασία τους.

Beyond-the-Connected-Home

Όπως προκύπτει, οι ISPs θα είναι οι πρώτοι νικητές στη μάχη για το συνδεδεμένο σπίτι. Βέβαια υπό τον όρο ότι θα αναπτύξουν νέα, εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο στόχος όλων θα είναι η απόλυτη δικτύωση όσο πιο “ανώδυνα” γίνεται. Ο μέσος χρήστης δεν πρέπει να νιώθει άβολα όταν επιθυμεί να χρησιμοποιήσιει μία υπηρεσία.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα κερδίσουν ένα μικρότερο μερίδιο της αγοράς, αλλά για την ώρα τα πακέτα που προσφέρονται δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις λύσεις των ISPs.

Μακροπρόθεσμα, ίσως με τη δημιουργία νέων ολοκληρωμένων, φορητών συσκευών οι οποίες θα προσφέρουν ευρυζωνικότητα και ταυτόχρονα έλεγχο (σε επίπεδο υλικού και λογισμικού), το μερίδιο αυτό να αυξηθεί.”, συνέχισε ο O’Donovan.

Related Posts

Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Η κατάχρηση του smartphone κάνει κακό
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη;
Τι να κάνουμε αν ο υπολογιστής μας σέρνεται
Τι να κάνουμε αν ο υπολογιστής μας σέρνεται;
Πως να μην μπλέκεστε στα καλώδια σας
Πως να μην μπλέκεστε στα καλώδια σας;
np.com.ua

https://vorteleather.com.ua

деньги под залог
Αρέσει σε %d bloggers: