Ένας χρόνος στο διάστημα

0 Shares

Ο ένας χρόνος στο διάστημα αστροναύτη της NASA… σε αριθμούς!!!

Ο αστροναύτης Scott Kelly τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει ένας πραγματικός star, με τη βοήθεια φυσικά και των social media. Μετά από ένα χρόνο παραμονής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει εκεί αστροναύτης της NASA, επέστρεψε στη γη και μ’ αυτή την αφορμή θυμόμαστε τα “κατορθώματά” του.

Οι 340 ημέρες που έμεινε στο διαστημικό σταθμό ο Kelly (κάτι λιγότερο από χρόνο εκτός αν κάτι καθυστερήσει την αποστολή του) είναι ρεκόρ για τη NASA, όχι όμως για αστροναύτη γενικώς, λαμβάνοντας υπόψη τις 438 ημέρες που έμεινε ο Ρώσος Valeri Polyakov στο Russian Mir space station.

Αυτή, πάντως, είναι η τέταρτη αποστολή του Kelly, έτσι συνολικά ο χρόνος που έχει περάσει στο διάστημα είναι 540 ημέρες.

Σ’ αυτό το διάστημα ο Kelly, σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιεύουν οι New York Times, είδε 10.994 ανατολές και δύσεις του ήλιου, σε κάποιες βέβαια μπορεί να κοιμόταν, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί τα στατιστικά είναι… στατιστικά!!!

Διάνυσε 231.498.542 χιλιόμετρα, ήπιε 730 λίτρα από ανακυκλωμένα ούρα και ιδρώτα (!) καθώς το νερό είναι βαρύ και ακριβό για να μεταφερθεί από τη Γη, έτρεξε 1.000 χιλιόμετρα σε διάδρομο με τη βοήθεια ελαστικών σχοινιών ώστε να μην εξασθενήσουν τα οστά και οι μύες του από την έλλειψη βαρύτητας, εργάστηκε σε περισσότερα από 400 πειράματα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και βέβαια ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media με μέσο όρο πάνω από 2 post την ημέρα, καθώς δημοσίευσε περισσότερες από 700 φωτογραφίες κάποιες από τις οποίες πραγματικά εντυπωσιακές!!!

Για τις περισσότερες φωτογραφίες που τράβηξε, από τα 400 χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνεια της γης, χρησιμοποίησε μία ψηφιακή μηχανή Nikon D4 με φακούς που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Η πιο ιδιαίτερη στιγμή του, πάντως, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι New York Times ήταν όταν ντύθηκε γορίλας (μετά από μία ειδική αποστολή μεταφοράς της στολής στο διάστημα) κυνηγώντας τους συναδέλφους του.

Παρακολουθήστε όλες τις στιγμές του Scott Kelly στο σχετικό tag στο …

Αλλά και τις 1000 άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες του από τον ένα χρόνο στο διάστημα …

Related Posts

Πως να αποφύγετε την οφθαλμική κόπωση από τον Η/Υ
Πως να αποφύγετε την οφθαλμική κόπωση από τον Η/Υ;
28 από τους πιο όμορφους φάρους στο κόσμο
28 από τους πιο όμορφους φάρους στο κόσμο
Η νέα τάση στα διαμερίσματα
Η νέα τάση στα διαμερίσματα
Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος
https://steroid-pharm.com

danabol-in.com
Αρέσει σε %d bloggers: