Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

2 Shares

Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Με φρεγάτες FREMM Alpino εξοπλίζεται το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό…

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι πέντε τύποι πολεμικών πλοίων θα ανταγωνίζονταν προκειμένου να προμηθεύσουν τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με 20 φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων επόμενης γενιάς.

Το περιηγήθηκε σε μία από αυτές τις πέντε φρεγάτες και συγκεκριμένα στη FREMM Alpino των ναυπηγείων , σ’ ένα πλοίο εξοπλισμένο με άκρως εξελιγμένα αντιυποβρυχιακά συστήματα τελευταίας γενιάς.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει σίγουρα κατά τα δύο τελευταία χρόνια, και αυτή η αλλαγή φαίνεται έντονα όταν εξετάσετε τι κάνει η Ρωσία και τι κάνει η Κίνα στο επίπεδο των εξοπλισμών», δήλωσε ο συνταξιούχος ναύαρχος Ρικ Χαντ, ο οποίος τώρα εργάζεται για τη ναυπηγική εταιρεία Fincantieri.

«Πήραμε τον στόλο των θωρηκτών και των κρούζερ Αιγίς», τονίζει ο Χαντ, αλλά “πρέπει να έχουμε ένα και είδος μικρότερου σκάφους που να καλύπτει τα υπόλοιπα, που να παρέχει επιθετική ισχύ, συνοδευτική παρουσία και ανεξάρτητες επιχειρήσεις, παρέχοντας προστιθέμενη αξία στις … μεγαλύτερες ναυτικές μονάδες και τα αεροπλανοφορα”.

“Και αυτό είναι ακριβώς που μπορεί να προσφέρει η φρεγάτα Alpino καθώς πρόκειται για ένα πλοίο με χαρακτηριστικά και ικανότητες θωρηκτού. Έχει μήκος 144 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και εκτόπισμα 6.500 τόνων. Το πλοίο φιλοξενεί περίπου 200 άτομα. Όπως μπορείτε να δείτε, το πλοίο έχει πολλές γωνίες και έχει χαρακτηριστικά στελθ”.

Το ισχυρότερο πολεμικό ναυτικό στο κόσμο

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Ευρώπη εγκαταλείπει τη λιτότητα
Η Ευρώπη εγκαταλείπει τη λιτότητα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Νέοι κανόνες χρέωσης σε κινητά και σταθερά
Νέοι κανόνες χρέωσης σε κινητά και σταθερά
Αρέσει σε %d bloggers: