Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Το νέο όπλο στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: Με φρεγάτες FREMM Alpino εξοπλίζεται το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό…

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι πέντε τύποι πολεμικών πλοίων θα ανταγωνίζονταν προκειμένου να προμηθεύσουν τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με 20 φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων επόμενης γενιάς.

Το Business Insider περιηγήθηκε σε μία από αυτές τις πέντε φρεγάτες και συγκεκριμένα στη FREMM Alpino των ναυπηγείων Fincantieri, σ’ ένα πλοίο εξοπλισμένο με άκρως εξελιγμένα αντιυποβρυχιακά συστήματα τελευταίας γενιάς.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει σίγουρα κατά τα δύο τελευταία χρόνια, και αυτή η αλλαγή φαίνεται έντονα όταν εξετάσετε τι κάνει η Ρωσία και τι κάνει η Κίνα στο επίπεδο των εξοπλισμών», δήλωσε ο συνταξιούχος ναύαρχος Ρικ Χαντ, ο οποίος τώρα εργάζεται για τη ναυπηγική εταιρεία Fincantieri.

«Πήραμε τον στόλο των θωρηκτών και των κρούζερ Αιγίς», τονίζει ο Χαντ, αλλά “πρέπει να έχουμε ένα και είδος μικρότερου σκάφους που να καλύπτει τα υπόλοιπα, που να παρέχει επιθετική ισχύ, συνοδευτική παρουσία και ανεξάρτητες επιχειρήσεις, παρέχοντας προστιθέμενη αξία στις … μεγαλύτερες ναυτικές μονάδες και τα αεροπλανοφορα”.

“Και αυτό είναι ακριβώς που μπορεί να προσφέρει η φρεγάτα Alpino καθώς πρόκειται για ένα πλοίο με χαρακτηριστικά και ικανότητες θωρηκτού. Έχει μήκος 144 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα και εκτόπισμα 6.500 τόνων. Το πλοίο φιλοξενεί περίπου 200 άτομα. Όπως μπορείτε να δείτε, το πλοίο έχει πολλές γωνίες και έχει χαρακτηριστικά στελθ”.

Το ισχυρότερο πολεμικό ναυτικό στο κόσμο

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αιώνια Μητέρα των Δράκων η Εμίλια Κλαρκ
Αιώνια Μητέρα των Δράκων η Εμίλια Κλαρκ
Το συγκινητικό αντίο του Τύριον Λάνιστερ
Το συγκινητικό αντίο του Τύριον Λάνιστερ
Η καυτή εμφάνιση της μητέρας των δράκων
Η καυτή εμφάνιση της μητέρας των δράκων
Αρέσει σε %d bloggers: