Το φαινόμενο selfie-θάνατος

Το φαινόμενο selfie-θάνατος

10 Shares

Το φαινόμενο selfie-θάνατος: Από το 2011, 259 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους για μία φωτογραφία

Στο κυνήγι της τέλειας και πιο μοναδικής φωτογραφίας, η φρενίτιδα των έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 250 άτομα σε όλον τον κόσμο τα τελευταία 6 χρόνια.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το ινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών επιστημών, οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία από ειδήσεις για θανάτους από selfie από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2017.

Οι περισσότεροι θάνατοι λόγω selfies συνέβησαν σε Ινδία, Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν. 72% των θυμάτων ήταν άνδρες κάτω των 30 ετών και αυτό επειδή είναι πιο ριψοκίνδυνοι.

Αν και οι γυναίκες τραβούν περισσότερες selfies, οι άνδρες είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω στις φωτογραφίες τους, για παράδειγμα, να βγάλουν μια selfie στην άκρη ενός γκρεμού.

Οι πιο συνήθεις αιτίες θανάτου από selfie είναι ο πνιγμός, συγκρούσεις με οχήματα, πτώσεις, φωτιέςακόμα και από επιθέσεις από άγρια ζώα.

Τα στοιχεία αυτά είναι ενδεικτικά, καθώς δεν καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από selfies (συνήθως προσάπτονται σε άλλες αιτίες, όπως σε τροχαία δυστυχήματα) ούτε καλύπτονται πάντα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα καταλήγει ότι: «Νέοι και τουρίστες αισθάνονται την ανάγκη να ξεχωρίσουν, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λαμβάνοντας likes και σχόλια ως ανταμοιβή. Δεν είναι επικίνδυνες οι selfies καθεαυτές, αλλά η ανθρώπινη συμπεριφορά που τις συνοδεύει».

Οι ερευνητές προτείνουν να απαγορευθούν οι selfies σε τουριστικά αξιοθέατα, όπως οι κορυφές βουνών, οι γέφυρες και τα ψηλά κτίρια.

Mission impossible η διαδρομή προς το σχολείο

Εντυπωσιακά αεροδρόμια από ψηλά

Related Posts

Γιατί οι ειδικοί συνιστούν βραδινό σεξ
Γιατί οι ειδικοί συνιστούν βραδινό σεξ;
Τι να προσέχουν όσοι φορούν φακούς επαφής
Τι να προσέχουν όσοι φορούν φακούς επαφής;
Ποιους ωφελεί η Μεσογειακή διατροφή
Ποιους ωφελεί η Μεσογειακή διατροφή;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
системы полива

www.steroid-pharm.com

avtomaticheskij-poliv.net.ua
Αρέσει σε %d bloggers: