Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά

Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά

Share6
Tweet
Share
6 Shares

Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά: Γιατί τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του κόσμου;

Τι το διαφορετικό κάνουν οι γονείς στην Ολλανδία και τα παιδιά τους είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου;

  • Τα παιδιά παίζουν χωρίς επιτήρηση

Στην Ολλανδία, το υπαίθριο παιχνίδι θεωρείται αντίδοτο στον εθισμό της τηλεόρασης και του καναπέΟι Ολλανδοί γονείς διδάσκουν τα παιδιά τους να κολυμπούν, να κάνουν ποδήλατο και να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια, από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Στη συνέχεια, σταδιακά “χαλαρώνουν τα λουριά” και τα 6χρονα παιδιά πηγαίνουν στο πάρκο ασυνόδευτα, και φτάνουν με τα ποδήλατά τους στο σχολείο. Γύρω στα οκτώ παίζουν στο δρόμο χωρίς καμία επίβλεψη.

  • Ξοδεύουν πολύ χρόνο με τους γονείς τους

Οι Ολλανδοί γονείς εργάζονται κατά μέσο όρο 29 ώρες την εβδομάδα και αφιερώνουν τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα στο να βλέπουν μόνο τα παιδιά τους. Οι τυπικές μεσοαστικές ολλανδικές οικογένειες τρώνε πρωινό και δείπνο μαζί καθημερινά, ενώ πάνε διακοπές μαζί τρεις φορές το χρόνο-για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες κάθε φορά. Και παρόλο που το 75% των μητέρων εργάζονται με μειωμένο ωράριο, οι μπαμπάδες διαδραματίζουν ίσο ρόλο στη φροντίδα των παιδιών.

  • Δεν συμπεριφέρονται σαν ενήλικες

Τα παιδιά και οι ενήλικες είναι ισότιμα και μοιράζονται αμοιβαίο σεβασμό στις Κάτω Χώρες. Στην Ολλανδία είναι απολύτως φυσικό τα παιδιά να τρέχουν γύρω γύρω στα τραπέζια των εστιατορίων χαρούμεναΤα παιδιά στην Ολλανδία είναι ευπρόσδεκτα παντού.

Καφετέριες και εστιατόρια φροντίζουν συνειδητά τις οικογένειες, έχοντας γωνιές παιχνιδιού με βιβλία, παζλ και παιχνίδια και όχι παιδότοπους – κλουβιά για τον “εγκλεισμό” των παιδιών – ταραξιών.

Στην Ολλανδία, τα παιδιά ενθαρρύνονται να ενεργούν αυθόρμηταΤο παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από το να είσαι ήσυχος και υπάκουος.

6 αρνητικά πράγματα που λέτε στο παιδί

Με πληροφορίες από Telegraph
photo: 
pixabay.com

Related Posts

11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
Σαρώνει παγκοσμίως η υπέρταση
Σαρώνει παγκοσμίως η υπέρταση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: