Τα 10 πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών

Τα 10 πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών

Sharing is caring!

Τα 10 πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών: Δείτε τα δέκα πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών του κόσμου…

Πρωταγωνιστές σε ανατριχιαστικά θρίλερ και εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, οι αιμοβόροι κυνηγοί της θάλασσας είναι το φόβητρο των θαλασσών με δεκάδες επιθέσεις να καταγράφονται ετησίως.

Ποιά είναι όμως αυτά τα θαλάσσια τέρατα με τα εφιαλτικά σαγόνια και πόσο θανατηφόρα είναι τελικά;

Ας γνωρίσουμε λοιπόν εκ του ασφαλούς, τα δέκα πιο θανατηφόρα είδη καρχαριών, ξεκινώντας από το λιγότερο επικίνδυνο και σπάνιο είδος και φτάνοντας στον αιμοβόρο «βασιλιά των καρχαριών».

10. Γαλάζιος Καρχαρίας

Επιστημονική ονομασία: , κατοικεί σε βαθιά νερά στους εύκρατους και τροπικούς ωκεανούς του κόσμου. Προτιμώντας τα πιο ψυχρά νερά, οι γαλάζιοι καρχαρίες μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις, για παράδειγμα από τη Νέα Αγγλία στη Νότια Αμερική. Τρέφονται κυρίως με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά δε θα πει όχι και σε ένα μεγαλύτερο θήραμα.

9. Καρχαρίας Αλωνιστής

Επιστημονική ονομασία: . Ονομάζεται αλωνιστής γιατί κάνει κύκλους γύρω από το θύμα πριν επιτεθεί. Εμφανίζεται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές με ζεστά νερά σε όλο τον κόσμο, εκτός από το ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Κινείται σε βάθος 100 μέτρων αν και γενικά προτιμά τα ρηχά νερά.

8. Σφυροκέφαλος Καρχαρίας

Ονομάστηκε έτσι για την ασυνήθιστη και ξεχωριστή δομή του κεφαλιού του, που είναι ισοπεδωμένο σε σχήμα σφυριού. έχουν βρεθεί σε θερμότερα νερά κατά μήκος των ακτών και τις υφαλοκρηπίδες και γενικά κινούνται σε κοπάδια. Συνήθως εντοπίζονται κοντά στα νησιά Cocos, στην Κόστα Ρίκα.

7. Μπρούτζινος Καρχαρίας

Εμφανίζονται κυρίως σε εύκρατα γεωγραφικά πλάτη. Έχουν εντοπιστεί ξεχωριστοί πληθυσμοί τους στον Ατλαντικό, στα ανοικτά της νότιας Αφρικής, στο βορειοδυτικό και ανατολικό Ειρηνικό, και σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, ενω έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα κοπάδια και σε περιοχές του ισημερινού. Αυτό το είδος μπορεί να βρεθεί σχεδόν παντού. Από υφάλμυρα ποτάμια και εκβολές ποταμών, σε αβαθείς κόλπους και λιμάνια και σε παράκτια νερά 100 μέτρων βάθους.

6. Μαυροπτέρυγος καρχαρίας

συνήθως στα παράκτια τροπικών θαλασσών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των υφάλμηρων οικοτόπων. Έχει ένα συμπαγές, ατρακτοειδές σώμα με ένα μυτερό ρύγχος, μεγάλες σχισμές βραγχίων, ενώ δε διαθέτει κορυφογραμμή μεταξύ των ραχιαίων πτερύγιων. Τα περισσότερα άτομα του είδους έχουν μαύρες άκρες στα θωρακικά, ραχιαία, πλαϊνά και ουραία πτερύγια. Φτάνει συνήθως σε μήκος το 1,5 μέτρο.

5. Γκρίζος Καρχαρίας

Γνωστός και ως , συναντάται στα παράκτια ύδατα σε όλο τον κόσμο. Παρά την τρομακτική εμφάνιση, τα εντυπωσιακά στραβά δόντια και τις ισχυρές ικανότητές του στην κολύμβηση, είναι ένα σχετικά ήρεμο και βραδυκίνητο ζώο, ενώ δεν επιτίθεται, παρά μόνο αν προκληθεί. Είναι το πιο συνηθισμένο είδος καρχαρία σε δημόσια ενυδρεία σε όλο τον κόσμο, λόγω του αρκετά μεγάλου μεγέθους του και της μεγάλης προσαρμοστικότητας του στις συνθήκες αιχμαλωσίας σε σχέση με άλλους μεγάλους καρχαρίες.

4. Καρχαρίας των Γκαλαπάγκος

Το είδος αυτό προτιμά καθαρά περιβάλλοντα κοντά σε υφάλους γύρω από ωκεάνια νησιά. Είναι ένα μεγάλο είδος που φτάνει συχνά σε μήκος τα 3,7 μέτρα και βάρος τα 85 κιλά. Ο έχει το χαρακτηριστικό ατρακτοειδές σχήμα του «υφαλοκαρχαρία»: ψηλό πρώτο ραχιαίο πτερύγιο, το οποίο έχει μια ελαφρώς στρογγυλεμένη άκρη και εξέχει πάνω από το τις πίσω άκρες των θωρακικών πτερυγίων. Οι καρχαρίες των Γκαλαπάγκος είναι αρκετά επιθετικοί, ενώ η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) έχει αξιολογήσει αυτό το είδος ως σχεδόν απειλούμενο, καθώς έχει ένα αργό ρυθμό αναπαραγωγής (τα θηλυκά γεννούν 4 με 16 μικρά κάθε 2 με 3 χρόνια)

3. Καρχαρίας Ταύρος

Το όνομα τα λέει όλα, πόσο μάλλον ο αριθμός επιθέσεων. Απο τους πιο επιθετικούς και απρόβλεπτους καρχαρίες της λίστας, ο είθισται να επιτίθεται σε ανθρώπους, απρόκλητα και χωρίς να έχει την ανάγκη να τραφεί. Απαντάται συνήθως στα νερά της Νικαράγουα

2. Καρχαρίας Τίγρης

Ο είναι ένα αρπακτικό, γνωστό για τις περίεργες διατροφικές του συνήθειες. Γνωστός και ως «σκουπιδιάρης», τρέφεται όχι μόνο με ψάρια, φώκιες, πουλιά, μικρότερους καρχαρίες, καλαμάρια, χελώνες και δελφίνια, αλλά πολλοί καρχαρίες του είδους έχουν βρεθεί με πινακίδες, απόβλητα ή κομμάτια παλιών ελαστικών στο πεπτικό τους σύστημα.

1. Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας

Ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών, βασιλιάς των θαλάσσιων σαρκοφάγων. Ο κολυμπάει συνήθως στις παράκτιες περιοχές όλων σχεδόν των θαλασσών, όπου μπορεί να βρει την λεία του, ενώ είναι ίσως ο μεγαλύτερος καρχαρίας της λίστας, αφού φτάνει σε μέγεθος τα 6 μέτρα.

Συμβουλές επιβίωσης σε επίθεση καρχαρία

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη;
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη;
shares
Αρέσει σε %d bloggers: