Που να κρυφτούμε σε πυρηνικό πόλεμο

Που να κρυφτούμε σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου;

Sharing is caring!

Δείτε τα ασφαλέστερα μέρη σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος…

Η Ανταρκτική και τα Νησιά του Πάσχα είναι τα ασφαλέστερα σημεία στον πλανήτη για να επιβιώσει κανείς μετά από μια πυρηνική… καταστροφή, σύμφωνα με τον Guardian.

Αναλύοντας μέσω υπολογιστή τον παγκόσμιο χάρτη, σε συνδυασμό με τις τοποθεσίες πυρηνικών εργοστασίων, η βρετανική εφημερίδα κατέληξε στο ότι η το ασφαλέστερο σημείο στον πλανήτη είναι η Ανταρκτική. Όχι μόνο η περιοχή απέχει χιλιόμετρα από οποιοδήποτε πυρηνικό σταθμό, αλλά είναι και το πρώτο μέρος που προστατεύει η συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα που υπογράφηκε το 1959.

Βέβαια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το «Project Iceworm» (δείτε το σχετικό: Τι θα αποκαλύψει το λιώσιμο των πάγων στην Γροιλανδία;), μια υπόγεια «πόλη» γεμάτη τοξικά απόβλητα να βγει στην επιφάνεια με το λιώσιμο των πάγων, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι εν δυνάμει επικίνδυνη. Επίσης, ποιος θα ήθελε να ζήσει στο πολικό ψύχος;

Μια άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με τον Guardian, είναι οι Νήσοι του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα νησιά, όχι μόνο βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από οποιοδήποτε πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά έχουν και συμβολικό χαρακτήρα.

Στην αρχαιότητα, οι κάτοικοι του νησιού έκοψαν κάθε δέντρο για να σκαλίσουν γιγαντιαία αγάλματα από τους κορμούς τους. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το νησί μας θυμίζει την καταστροφική παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, γεγονός που το καθιστά το κατάλληλο σημείο εκκίνησης του ανθρώπινου πληθυσμού μετά από μια καταστροφή.

«Εάν το γυμνό τοπίο των Νήσων του Πάσχα είναι πολύ καταθλιπτικό, γιατί να μην δοκιμάσετε το αρχιπέλαγος Κιριμπάτι ή τα νησιά Μάρσαλ;», καταλήγει ο Guardian.

Related Posts

Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη;
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη;
www.best-cooler.reviews

https://best-mining.com.ua

www.steroid-pharm.com/nandrolone-d.html
shares
Αρέσει σε %d bloggers: