Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες

Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες;

0 Shares

Πότε αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι Ευρωπαίες; Σε ποια ηλικία αποκτούν το πρώτο παιδί τους οι γυναίκες στην Ευρώπη; Πότε το αποκτούν οι Ελληνίδες;

Ποια είναι η μέση ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες της Ευρώπης φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί;

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η , (βάσει στοιχείων για το 2015) ο μέσος όρος είναι τα 28,9 έτη και για το Ηνωμένο Βασίλειο τα 28,7.

Οι γυναίκες που τεκνοποιούν κατά μέσο όρο σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι οι Ιταλίδες (στα 30,8 χρόνια) και οι πιο μικρές σε ηλικία μητέρες της ΕΕ είναι οι γυναίκες της Βουλγαρίας (στα 26 τους χρόνια).

Βάσει των στοιχείων της Eurostat πάντως, που περιλαμβάνει στοιχεία και για χώρες εκτός της ΕΕ οι πιο νέες σε ηλικία μητέρες είναι μάλλον οι Αλβανίδες που κάνουν κατά μέσο το πρώτο τους παιδί λίγο μεγαλύτερες από 25 ετών.

Για τις Ελληνίδες ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 30,2 έτη- όπως και στο Λουξεμβούργο- και είναι ο τρίτος υψηλότερος στην ΕΕ (μετά την Ιταλία και την Ισπανία).

Εάν δούμε τα στοιχεία αναλυτικότερα, παρατηρούμε πως σε γενικές γραμμές οι γυναίκες χωρών της Μεσογείου γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ αυτές που ζουν σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και του Βορρά κατά μέσο όρο τεκνοποιούν για πρώτη φορά μεταξύ 27 και 30 ετών.

Συνολικά στις χώρες της ΕΕ το 2015 γεννήθηκαν 5.103.000 παιδιά και την πρωτιά σε γεννήσεις είχε η Γαλλία με 799.700 ενώ ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία. Ο δε ρυθμός γονιμότητας πάντα σε επίπεδο ΕΕ αυξήθηκε από 1,46 το 2001 σε 1,58 το 2015.

Τα μωρά στο μέλλον θα γεννιούνται με καισαρική

Related Posts

Το αντίο της Εμίλια Κλαρκ
Το αντίο της Εμίλια Κλαρκ
Ζητούν να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν του GoT
Ζητούν να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν του GoT
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
velotime.com.ua/product/comanche-niagara-disk-29/

www.hebidoshi84.blog.fc2.com

https://cleansale.kiev.ua
Αρέσει σε %d bloggers: