Πως μας βλέπουν οι Τούρκοι

Πως μας βλέπουν οι Τούρκοι;

0 Shares

Πως μας βλέπουν οι Τούρκοι; Δείτε ένα χάρτη με προσβλητικά τουρκικά στερεότυπα για τους λαούς της Ευρώπης…

Σίγουρα τον τελευταίο καιρό θα έχετε προσέξει πως το καθεστώς στην Τουρκία- από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο βουλευτή ή υποστηρικτή του κυβερνώντος κόμματος- υβρίζουν ευρωπαϊκές χώρες και Ευρωπαίους ηγέτες χρησιμοποιώντας τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «Ναζί» και τα παράγωγα αυτού.

Ναζί οι Γερμανοί, Ναζί οι Ολλανδοί, Ναζί οι Αυστριακοί και αύριο ποιος ξέρει ποιος θα έχει σειρά. Και αυτές οι λεκτικές διαμάχες συνοδεύονται και διαρκείς απειλές, πχ στο προσφυγικό αλλά και από διπλωματικές ενέργειες.

Όλα επειδή στις 16 Απριλίου η χώρα πηγαίνει σε ένα πολύ κρίσιμο δημοψήφισμα με αντικείμενο την αλλαγή του Συντάγματος και την παράλληλη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της χώρας.

Η μάχη είναι σκληρή στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για τον Ερντογάν αφού υπολογίζει πολύ στην ψήφο των απόδημων τους οποίους όμως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- εμποδίσει να έρθουν σε επαφή με Τούρκους υπουργούς που πραγματοποιούν εκστρατεία υπέρ του «ναι».

Και όποιος αντιστέκεται στα θέλω του Ερντογάν, είναι για τον ίδιο και την κυβέρνηση του κόμματός του (ΑΚΡ), φασίστας ή/και ναζί ή/και επιδίδεται σε ναζιστικές πρακτικές.

Έτσι ένα μικρό και λιγότερο γνωστό στην Ελλάδα κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία το Liberal Demokrat Parti (LDP) ανάρτησε στη σελίδα του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο στη θέση της ονομασίας χωρών της Ευρώπης έχει βάλει μια λέξη ή φράση που εκφράζει τα τουρκικά στερεότυπα για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Δίπλα όμως σε κάθε μια από αυτές έχει προστεθεί και τη λέξη «ναζί» (όπως θα έλεγε και ο Ερντογάν). Και στην ανάρτηση τίθεται το ερώτημα: «Έτσι φαίνεται από εκεί;», όπου το εκεί είναι η Τουρκία στην οποία βλέπουμε πως οι λέξεις που επελέγησαν είναι «Ελευθερία» και «Δημοκρατία» (φυσικά με αρκετή δόση ειρωνείας και χιούμορ όπως και γενικότερα το «πνεύμα» της ανάρτησης).

Oradan bakınca böyle mi gözüküyor (Nazi Haritası)?

— LiberalDemokratParti (@liberaLDP)

Την Ελλάδα, όπως βλέπετε θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει ο Ερντογάν ως χώρα «χρεοκοπημένων ναζί» ενώ ξεχωρίζουν το «Ζινεντίν Ζιντάν Ναζί» για τη Γαλλία, το «Ποδόσφαιρο Ναζί» για την Ισπανία και το «Ναζί που πίνουν τσάι» για τη Μεγάλη Βρετανία.

Η φράση που νευριάζει τους Έλληνες

Related Posts

Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Ψάρια σεξ και εγκυμοσύνη
Κίνδυνος από τα κορεσμένα λιπαρά στον άνδρα
Κίνδυνος από τα κορεσμένα λιπαρά στον άνδρα
Ποιοι ωφελούνται από την Μεσογειακή διατροφή
Ποιοι ωφελούνται από την Μεσογειακή διατροφή;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
читать далее

подробно

у нас biceps-ua.com
Αρέσει σε %d bloggers: