Πως χαρακτηρίζεται η Ελλάδα

Πως χαρακτηρίζεται η Ελλάδα;

0 Shares

Πως χαρακτηρίζεται η Ελλάδα; Δείτε ένα νέο χάρτη γεμάτο με στερεότυπα, τι παίζει με την Ελλάδα;

Ένας 17χρονος είχε μια φαεινή ιδέα. Να σχεδιάσει έναν χάρτη γεμάτο στερεότυπα. Δηλαδή αντί για το όνομα της χώρας να να βάλει τα στερεότυπα που επικρατούν για κάθε ήπειρο και κάθε χώρα. Όπως «κομμουνιστές» για τη Ρωσία και «σάμπα» για την νότια Αμερική. Ή για τον Αρκτικό Ωκεανό το «ο Ωκεανός του Άι Βασίλη» και την Ανταρκτική την «Χώρα των Πιγκουίνων».

Μετά γίνεται πιο συγκεκριμένος…

Και η Ελλάδα είναι η Σπάρτα! Το Αιγαίο η θάλασσα με τα πολλά νησιά. Η Αθήνα φυσικά ονομάζεται Ακρόπολη και η Μακεδονία «ελαιόλαδο».

Στα ανατολικά μας βρίσκεται το Κεμπάπ, ή αλλιώς η Τουρκία. Και από την θάλασσα του Ανατολικού Μπλοκ (ή αλλιώς την Μαύρη Θάλασσα) βρίσκεται η «Μονάκριβη του Πούτιν», δηλαδή η Ουκρανία. Δίπλα είναι ο Δράκουλας (Ρουμανία) όπου μέσα στη χώρα υπάρχει το Τεράστιο Κοινοβούλιο ( ή αλλιώς «Το Παλάτι του Λαού», που σήμερα στεγάζει τη Βουλή της Ρουμανίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ).

Πάνω και δυτικά θα βρείτε την Τσεχία, ή αλλιώς το Πορνό. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται το WTF? ή αλλιώς η πΓΔΜ. Η Μεγάλη Βρετανία είναι οι κάπως… ξινοί (stiff upper lip) και δίπλα οι ginger κοκκινομάλληδες ή η Ιρλανδία.

Ο εμπνευστής του χάρτη, Martin Vargic, λέει στο Buzzfeed ότι μάζεψε τις πληροφορίες από πολλές πηγές. Πολλές από την τηλεόραση και online forums.

“Τα περισσότερα στερεότυπα για τις ξένες χώρες είναι αρνητικά αλλά βρίσκεις και θετικά, όπως το ότι οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες είναι πολύ έξυπνοι, οι Γάλλοι είναι πολύ ρομαντικοί και όλοι οι Καναδοί είναι ευγενικοί”, αναφέρει σχετικά ο δημιουργούς του παγκόσμιου χάρτη με τα στερεότυπα.

Αναγνωρίζει βέβαια ότι πολλοί θα προσβληθούν από αυτά που γράφει, αλλά η ανταπόκριση μέσω του διαδικτύου είναι πιο θετική από ότι περίμενε, όπως αναφέρει σχετικά και το .

Που βρίσκεται το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο του κόσμου;

Related Posts

Τα πιο απόκοσμα μέρη στον κόσμο
Τα πιο απόκοσμα μέρη στον κόσμο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Κρήτη μέσα από ένα Huawei Mate20 Pro
Η Κρήτη μέσα από ένα Huawei Mate20 Pro
Μείνετε μακριά από την Huawei
Μείνετε μακριά από την Huawei
узнать больше yarema.ua

https://sledoc.com.ua

www.avtokum.com
Αρέσει σε %d bloggers: