Ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου!!!

Δείτε τον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου (photos – video)…

Είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από τις σχετικές άκρως τρομαχτικές φωτογραφίες αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία των ατυχημάτων και των νεκρών σ’ αυτό τον δρόμο του θανάτου…

Που βρίσκεται;

Ο North Yungas road, γνωστός και ως ο δρόμος του θανάτου, βρίσκεται στη Βολιβία, έχει μήκος 69 χιλιόμετρα και συνδέει τη πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ με το χωριό Κορόικο.

Το 1995 ανακοινώθηκε επίσημα ως «ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου» επειδή εκεί χάνουν τη ζωή τους 200-300 άνθρωποι κάθε χρόνο.

Ο δρόμος χτίστηκε το 1930 από κρατούμενους της Παραγουάης και είναι χωματόδρομος έκτος από ένα σημείο στην αρχή του δρόμου.

Λόγω τον ακραίων γκρεμών, γύρω στα 600 μέτρα βάθος, μία-ενιαία λωρίδα και για τις δύο κατευθύνσεις και στα περισσότερα σημεία ο δρόμος δεν είναι φαρδύτερος από 3.2 μέτρα και του υψόμετρου που είναι χτισμένος ο δρόμος, 4500 μέτρα στη Λα Πας και 1200 μέτρα στο Κορόικο, κάνουν το δρόμο ακόμα πιο δύσβατο για τα φορτηγά και τα λεωφορεία που διασχίζουν κυρίως το δρόμο.

death-roads-in-the-world-03

Ακόμα η βροχή, η ομίχλη και η σκόνη μειώνουν την ορατότητα και αυξάνεται η πιθανότητα κάποιος να πέσει στον γκρεμό.

 

Related Posts

Η Ε.Ε. αποδομεί τα fake news Μητσοτάκη
Η Ε.Ε. αποδομεί τα fake news Μητσοτάκη
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα 10 πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
Τα 10 πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
Ο χάρτης της Ευρώπης με καλλιτεχνική ματιά
Ο χάρτης της Ευρώπης με καλλιτεχνική ματιά
www.profvest.com

www.fashioncarpet.com.ua

https://www.profvest.com
Αρέσει σε %d bloggers: