Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις

Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις;

10 Shares

Γιατί γίνονται αναταράξεις στις πτήσεις; Πιλότος εξηγεί γιατί συμβαίνουν οι αναταράξεις κατά την διάρκεια των πτήσεων…

Η βασική σκέψη στο μυαλό όσων φοβούνται τα αεροπλάνα είναι οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Γιατί συμβαίνουν και πόσο επικίνδυνες είναι;

Ένας πιλότος αποκαλύπτει τα πάντα και η αλήθεια είναι ότι τα λόγια του είναι καθησυχαστικά!

Ο πιλότος  γράφοντας στο  αναφέρει πως πρόκειται απλά για τον τραχύ αέρα και γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Είναι φυσιολογικό και συνήθως αβλαβές. Οι αναταράξεις είναι εντελώς φυσιολογικές και συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά όχι ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας», επισημαίνει ο ίδιος.

Κάθε πτήση, κάθε μέρα, εξηγεί ο πιλότος, θα συναντήσει έως κάποιο βαθμό τραχύ αέρα. Από τη σκοπιά του πιλότου, οι αναταράξεις θεωρούνται ένα ζήτημα άνεσης και ευκολίας, όχι ένα θέμα ασφάλειας καθαυτό. Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Όπως προσθέτει ο κατά τη διάρκεια των αναταράξεων θα πρέπει να έχουμε δεμένη τη ζώνη μαςΠολύ σπάνια κάποιος θα τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των αναταράξεων και συνήθως όσοι τραυματίζονται απλά δεν φορούν τη ζώνη τους.

Οι αναταράξεις είναι εντελώς φυσιολογικές και συμβαίνουν στις περισσότερες πτήσεις. Είναι ενοχλητικό, αλλά όχι ένα μεγάλο ζήτημα ασφάλειας

«Οι πιλότοι λαμβάνουν προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες και τις αναταράξεις πριν πετάξουν», λέει ο Smithκαι προσθέτει:

“Μόλις φτάσουμε ψηλά, ενημερωνόμαστε περιοδικά από τους αποστολείς και τους μετεωρολόγους μας. Έχουμε ραντάρ καιρού στο πιλοτήριο, καθώς και τα μάτια μας για να δούμε και να αποφύγουμε άσχημες καιρικές συνθήκες. Και ίσως το πιο χρήσιμο από όλα, λαμβάνουμε αναφορές σε πραγματικό χρόνο από κοντινά αεροσκάφη. Ωστόσο, η αναταραχή μπορεί να συμβεί χωρίς προειδοποίηση – γι ‘αυτό είναι πάντα καλύτερο να φοράτε τη ζώνη σας”.

Ο Patrick Smith φυσικά με το κείμενό του απαντά και στο εάν υπάρχει φόβος για συντριβή απ’ τις αναταράξεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό συντριβής που να συνέβη από αναταράξεις και εξηγώντας πως τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένα ώστε ν’ αντέχουν.

Ρεκόρ κίνησης το 2018 στο Ελευθέριος Βενιζέλος

photos:

Related Posts

Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Μόλις τις δεις θα θες να κάνεις γυμναστική
Η πιο σέξι γυμνάστρια στον κόσμο
Η πιο σέξι γυμνάστρια στον κόσμο
Αυτόκινητα χωρίς οδηγό στην Μόσχα
Αυτόκινητα χωρίς οδηγό στην Μόσχα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: