Βρέθηκε η λύση για την κλιματική αλλαγή

Βρέθηκε η λύση για την κλιματική αλλαγή

Share22
Tweet
Share
22 Shares

Βρέθηκε η λύση για την κλιματική αλλαγή: Η λύση για την κλιματική αλλαγή είναι ο έρωτας, ο γάμος και τα παιδιά, υποστηρίζει ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

Στο σώμα της Γερουσίας συζητείτο η πρόταση της Οκάσιο-Κορτέζ και άλλων γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος για την κλιματική αλλαγή και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι αντιδράσεις από μερίδα των ρεπουμπλικανών γερουσιαστών ήταν έντονες και φαίνονταν αποφασισμένοι να καταρρίψουν με κάθε επιχείρημα το ψήφισμα υπό τον τίτλο «Green New Deal» (Νέα Πράσινη Συμφωνία).

Η αλήθεια βέβαια είναι πως παρατηρήθηκε μια ένδεια επιχειρημάτων και έτσι κάποιοι εκ των συντηρητικών Γερουσιαστών κατέφυγαν σε επιχειρήματα χωρίς καμία λογική αφού βέβαια πρώτα βάφτισαν το νομοσχέδιο «γελοίο».

Το πραγματικό γελοίο όμως ήταν το περιεχόμενο της ομιλίας του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή, Μάικ Λι.

Πρώτα παρουσίασε φωτογραφίες και αφίσες με δεινόσαυρους, σκίτσα από καρτούν, τον Aquaman ενώ μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα τόνιζε σαρκαστικά πως αντιμετωπίζει την πρόταση της Οκάσιο -Κορτέζ με τη «δέουσα σοβαρότητα».

Οι λαϊκιστικές κορώνες διαδέχονταν η μία την άλλη. «Δυστυχώς, ο φόβος είναι αναπόφευκτος όταν συζητάμε την ουσία του ψηφίσματος στη Γερουσία» και η ουσία, όπως εξήγησε, «η κλιματική αλλαγή, ο Σοσιαλισμός και το Green New Deal».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε αντίθεση με μερικούς από τους συναδέλφους μου, δεν φοβάμαι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το τι μπορούν να κάνουν στο περιβάλλον στο άμεσο μέλλον, στον πολιτισμό μας ή στον πλανήτη μας τα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση με άλλους δεν φοβάμαι τι θα μπορούσε να κάνει η Green New Deal στην οικονομία μας και στην κυβέρνησή μας. Εξάλλου δεν πρόκειται να περάσει».

The solution to climate change is not this unserious resolution, but the serious business of human flourishing – the solution to so many of our problems, at all times and in all places: fall in love, get married, and have some kids.https://t.co/N2gYdJFldt pic..com/ekoFlaECSd

— Mike Lee (@SenMikeLee) March 26, 2019

O Λι, επίσης φρόντισε να ανεβάσει στο Twitter και μια φωτογραφία από την ευφάνταστη παρουσίαση που έκανε στη Γερουσία και γράφει: «Η λύση για την κλιματική αλλαγή δεν είναι αυτή η ασόβαρη πρόταση, αλλά που κάνουμε ως άνθρωποι για να εξελιχθούμε. Η λύση σε πολλά από τα προβλήματα, όποτε και όπου και εάν παρουσιάζονται, είναι: ερωτευθείτε, παντρευτείτε και και κάνετε μερικά παιδιά» (!).

GOP Senators are using their Congressional allowances to print Aquaman posters for themselves to argue that a #GreenNewDeal saving our nation from climate change is a ‘waste of money’ 😂 https://t.co/iMNY0dJmCy

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) March 26, 2019

Η απάντηση της Οκάσιο-Κορτέζ ήρθε επίσης μέσω Twitter και συνοδευόταν εξίσου από στιγμιότυπα της ομιλίας του γερουσιαστή Λι με την επισήμανση: «Πολιτικοί του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χρησιμοποιούν χρήματα της Γερουσίας για να τυπώσουν πόστερ με τον Aquaman και να επιχειρηματολογήσουν πως η Green New Deal που θα σώσει τη χώρα από την κλιματική αλλαγή είναι σπατάλη χρημάτων».

Και συνεχίζει: «Όπως πολλές γυναίκες και εργαζόμενοι, κατά διαστήματα πάσχω από το σύνδρομο του απατεώνα: είναι εκείνες οι στιγμές, κυρίως τις πιο δύσκολες μέρες, που αναρωτιέται κανείς εάν όσοι των επικρίνουν έχουν δίκιο. Αλλά μετά κάνουν κάτι όπως αυτό και όλα ξεκαθαρίζουν. Εάν ένας τύπος σαν αυτόν μπορεί να γίνει γερουσιαστής, τότε ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα».

Έβρασαν οι ωκεανοί το 2018

source: BBC, HuffPost US
photo:
pixabay.com

Related Posts

11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
11 tips για να ρίξετε την πίεση σας
Σαρώνει παγκοσμίως η υπέρταση
Σαρώνει παγκοσμίως η υπέρταση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Το πολύ internet μας ανεβάζει την πίεση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: