Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα

Sharing is caring!

Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα: Λίστα με αντίμετρα στους δασμούς των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ετοιμάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει λίστα με αντίμετρα στους δασμούς που ενδεχομένως θα επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, δήλωσε η .

«Αν αυτό κλιμακωθεί, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν αυτούς τους δασμούς στα αυτοκίνητα, θα είναι πολύ ατυχές, αλλά μαζί με τα κράτη μέλη προετοιμάζουμε μια λίστα με αντισταθμιστικά μέτρα. Το έχουμε καταστήσει σαφές στους Αμερικανούς εταίρους μας και θα συνεχίσουμε να το καθιστούμε σαφές ότι αυτό είναι υπό προετοιμασία, αλλά γίνεται με ανάλογο τρόπο όπως έγινε με τους δασμούς στο αλουμίνιο και το χάλυβα».

Στις 25 Ιουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από την Σεσίλια Μάλμστρομ επισκέφτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν το θέμα του διατλαντικού εμπορίου. Συνάντηση όμως που έφερε ακόμα πιο κοντά την επιβολή από τις ΗΠΑ των δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από την Ευρώπη.

Σ’ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβάλει από τις αρχές του Ιουνίου δασμούς 25% επί του ευρωπαϊκού χάλυβα και 10% επί των προϊόντων αλουμινίου, με μία απόφαση προς την οποία οι Ευρωπαίοι απάντησαν αμέσως με αντίμετρα επί εμβληματικών αμερικανικών προϊόντων, όπως τα τζιν και το φυστικοβούτυρο.

Δασμοί 25% σε κάθε αυτοκίνητο από Ευρώπη

Φαύλος κύκλος οι δασμοί στα αυτοκίνητα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι top nonstop σειρές στο Netflix
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Οι καλύτερες ταινίες του 2018
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη
Πρέπει ή όχι να λέμε ψέματα για τον Άγιο Βασίλη;
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη
Μέχρι πότε πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη;
shares
Αρέσει σε %d bloggers: