Περιουσιολόγιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

0 Shares

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης για ελεύθερους επαγγελματίες, έρχεται το περιουσιολόγιο…

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης έρχεται να βάλει το περιουσιολόγιο, το οποίο είναι ο προσδιορισμός του φόρου από την Εφορία που θα γίνεται με βάση το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου.

Τι είναι το περιουσιολόγιο και πως θα λειτουργεί;

Το περιουσιολόγιο, είναι ο προσδιορισμός του φόρου απευθείας από την Εφορία, το οποίο θα υπολογίζει το εισόδημα αφού προηγουμένως θα βρίσκει και θα μελετά το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογουμένου. Κοινώς, η Εφορία θα υπολογίζει το εισόδημα αφού προηγουμένως θα βρίσκει και θα μελετάει το ύψος της περιουσίας αλλά και τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου, με πρώτους στο στόχαστρο να είναι όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, αν και διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή κάνουν μεγάλες δαπάνες, αναφέρει το capital.gr.

Στη συνέχεια αυτοί θα καλούνται για εξηγήσεις για στοιχεία δαπανών τους, όπως είναι οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, πιστωτικών καρτών κτλ. Εν τέλει, μετά από συνδυαστική μελέτη όλων των στοιχείων, η Εφορία με έναν μαθηματικό τύπο θα προσδιορίζει τον φόρο εισοδήματος. Και άντε μετά να προσπαθήσεις να αποδείξεις στον… μαθηματικό τύπο ότι ο ελέφαντες είναι όντως… ελέφαντας!!!

Ωστόσο, το capital επισημαίνει πως ο φόρος που θα υπολογίζει η Εφορία θα είναι σχεδόν πάντα υψηλότερος από το εισόδημα που έκρυψε ο φορολογούμενος, με τη λογική πως έτσι θα συμμορφωθεί και θα δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα.

Τέλος, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ έχει φέρει στην Ελλάδα Γάλλους «άσους» στα φορολογικά θέματα, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να εκπαιδεύουν Έλληνες ελεγκτές στη χρήση του περιουσιολογίου που θα αντικαταστήσει κατά πάσα πιθανότητα από το 2014 τα τεκμήρια διαβίωσης για τους αυτοαπασχολούμενους.

Δείτε και το σχετικό: Τι είναι το Περιουσιολόγιο;

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

54 εκατ. ευρώ κέρδη η ΕΡΤ το 2018
54 εκατ. ευρώ κέρδη η ΕΡΤ το 2018
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία
Αρέσει σε %d bloggers: