1 στους 3 χρωστά στις ΔΟΥ!!!

Ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχει το 33% των Ελλήνων, plus 851.201 που χρωστούν και ΕΝΦΙΑ, στα 68,4 δισ. ευρώ τα χρέη!!!

Η νέα έκρηξη στον αριθμό των οφειλετών του Δημοσίου οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι χιλιάδες φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), λόγω των καθυστερήσεων του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των απαλλαγών, από τον φόρο, φτωχών, ανάπηρων και κενών κτισμάτων.

Την ίδια στιγμή βέβαια να πούμε ότι πολλοί φορολογούμενοι ήταν και αυτοί που “πάγωσαν” τις πληρωμές τους περιμένοντας μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η νέα ρύθμιση και να τους δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις.

Και σε όλα αυτά θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και το γεγονός ότι πλέον όλοι μας έχουμε εξαντλήσει τις φοροδοτικές μας ικανότητες!!!

Λεφτά δεν υπάρχουν, ας τα βρουν από αυτούς που έχουν, χωρίς βέβαια να θεωρούν και την κατοχή ενός απλού διαμερίσματος μεγάλο – ιδιοκτησία, διότι πολύ απλά δεν είναι!!

Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών πάντως προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε από 2.451.909 που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Αυγούστου σε 3.303.110 στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ δείχνουν επίσης ότι τα συνολικά χρέη έχουν ανέβει στα 68,4 δισ. ευρώ!!!

Πιο συγκεκριμένα:

Το συνολικό ποσό των οφειλών προς τις εφορίες και τα τελωνεία έφτανε τα 68,4 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. Από το ποσό αυτό τα 51,767 δισ. ευρώ ήταν χρέη που βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31-12-2012, ενώ τα υπόλοιπα 16,67 δισ. ευρώ ήταν οφειλές που βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την 1-1-2013 έως και τις 30-9-2014, δηλαδή μέσα σε 21 μήνες.

Οι δύο ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών που νομοθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2013 από το υπουργείο Οικονομικών«νέα αρχή» (για τα χρέη που βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2012) και η «πάγια ρύθμιση» (για τα χρέη που δημιουργήθηκαν από 1-1-2013 και μετά)- αποδίδουν πενιχρά ποσά εσόδων στα δημόσια ταμεία, εξέλιξη η οποία καταδεικνύει ότι ελάχιστοι οφειλέτες του Δημοσίου είναι σε θέση να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με τους αυστηρούς όρους και κανόνες που προβλέπουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, τις οποίες «υπαγόρευσε» στην κυβέρνηση η τρόικα.

Από τα 68,4 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα τελωνεία έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις μόλις 2,27 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 3,3% του συνόλου των χρεών. Από αυτά έχουν εξοφληθεί μέχρι στιγμής μόνο 1,09 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 48,08% των ρυθμισμένων χρεών. Επιπλέον, από τα 3,3 εκατομμύρια των οφειλετών έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις περίπου 187.000, δηλαδή μόλις το 5,66% του συνόλου των οφειλετών.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Δεν αποτελεί παράβαση η οδήγηση με σαγιονάρες
Δεν αποτελεί παράβαση η οδήγηση με σαγιονάρες
читать далее www.nl.ua

fashioncarpet.com.ua

techno-centre.niko.ua
Αρέσει σε %d bloggers: