Τον Οκτώβριο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

0 Shares

Στα τέλη του Σεπτέμβρη ή το αργότερα τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα αναρτηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη του Σεπτέμβρη ή το αργότερα τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη θα αναρτηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet τα εκκαθαριστικά του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Έως τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη δόση. Ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις ή εφάπαξ. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 είναι υπολογισμένα με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν από το 2007 αλλά και με βάση το σύστημα κλιμάκωσης των «συντελεστών παλαιότητας» που προβλέπει ο νόμος 4223/2013.

Ο στόχος του υπουργείο Οικονομικών παραμένει ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια και προϋπολογίζεται να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ. Κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα εξής σημεία:

Ημιτελή ακίνητα: Για να χορηγηθεί η έκπτωση ημιτελούς ακινήτου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 99 στη στήλη 10 του πίνακα 1 στο έντυπο Ε9.

Όροφος κατοικίας: Μία από τις παραμέτρους υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ είναι ο συντελεστής ορόφου. Για υπόγειο ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου είναι 0,98, για ισόγειο και πρώτο όροφο 1, για δεύτερο και τρίτο όροφο 1,01, για τέταρτο και πέμπτο 1,02 και για έκτο και πάνω 1,03. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν αν έχει συμπληρωθεί η στήλη 11 του πίνακα 1 για τα κτίσματα.

Γεωργικά κτίσματα: Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η συμπλήρωση της στήλης 17, στον πίνακα 2 με τα στοιχεία γηπέδων, όπου συμπληρώνεται η επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται σε αγροτεμάχια. Στη στήλη 17α αναγράφεται η επιφάνεια κατοικιών, στη στήλη 17β αναγράφεται η επιφάνεια αποθηκών και γεωργικών κτισμάτων, στη στήλη 17γ η επιφάνεια επαγγελματικών ή ειδικών κτιρίων, ενώ στη στήλη 17 αναγράφεται το άθροισμα της επιφάνειας όλων των κτισμάτων. Σε περίπτωση κατά την οποία έχει συμπληρωθεί η στήλη της συνολικής επιφάνειας κτισμάτων που βρίσκονται στο αγροτεμάχιο αλλά δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου, θεωρείται ότι επί του αγροτεμαχίου βρίσκεται κατοικία.

Κυριότητα: Σε περίπτωση μη αναγραφής ή αναγραφής λανθασμένου είδους εμπράγματου δικαιώματος (πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), το ακίνητο θεωρείται ότι ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο, εφόσον το έτος γέννησης επικαρπωτή για το συγκεκριμένο δικαίωμα είναι κενό.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σοκαριστικά στοιχεία για το δημογραφικό
Σοκαριστικά στοιχεία για το δημογραφικό
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Συνεχίζεται η πτώση της ανεργίας
Συνεχίζεται η πτώση της ανεργίας
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
ka4alka-ua.com/tabletirovannie/clenbuterol

www.adulttorrent.org/search/Succubus/3
Αρέσει σε %d bloggers: