Τα πρόστιμα ΚΟΚ στους οδηγούς!!!

Share
Tweet
Share
0 Shares

Οι οδηγοί και όχι τα γραφεία ενοικιάσεως ΙΧ θα πληρώνουν τα πρόστιμα του ΚΟΚ

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης είχε καταδείξει το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις όπου ενοικιαστές αυτοκινήτων και δικύκλων υποπίπτουν σε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά δεν πληρώνουν το κόστος, με αποτέλεσμα αυτό να μετακυλύεται στους ιδιοκτήτες των γραφείων ενοικίασης.

Όπως έχει καταδείξει και ο Συνήγορος του Πολίτη, ήδη από το 2010, ερμηνεύεται διασταλτικά ο όρος «κάτοχος» του οχήματος και έτσι σε περίπτωση απουσίας του παραβάτη ενοικιαστή οδηγού, το πρόστιμο επιβαρύνει, τον ιδιοκτήτη του γραφείου ενοικίασης.

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων απαντώντας στον κ. Αυγενάκη διευκρινίζει πως όλες οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ βεβαιώνονται εις βάρος του οδηγού. Στις περιπτώσεις όπου αυτός είναι άγνωστος, τότε το πρόστιμο βεβαιώνεται εις βάρος του κατόχου, αλλά αν το όχημα ανήκει σε επιχείρηση ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τότε δεν αφαιρούνται οι κρατικές πινακίδες, ενώ για παραβάσεις στάσης και στάθμευσης, μόνος παραβάτης είναι ο μισθωτής.

Στις περιπτώσεις που πρόστιμα βεβαιώνονται εις βάρος του ιδιοκτήτη, το  Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων διαβεβαιώνει πως υπάρχει ήδη πλέγμα προστατευτικών διατάξεων, υπέρ των επιχειρήσεων εκμισθώσεως αυτοκινήτων.

“Αν και χαιρετίζουμε την προσπάθεια του αρμόδιου Υπουργείου να προστατεύσει νόμιμες και υγιείς επιχειρήσεις, εντούτοις κρίνουμε σκόπιμο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που θα ορίζει επ’ ακριβώς ότι σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπήρξε παράβαση Κ.Ο.Κ. από μισθωτή, το πρόστιμο θα πρέπει να επιβαρύνει τον ίδιο και όχι την εταιρεία από την οποία νοίκιασε το όχημα”, τονίζει σε επιστολή του ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια;
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
10 ναυάγια που προκαλούν δέος
10 ναυάγια που προκαλούν δέος!!!
Αρέσει σε %d bloggers: