Τι πραγματικά έγινε με τον Φλώρο

Τι πραγματικά έγινε με τον Φλώρο;

Share9
Tweet1
Share
10 Shares

Τι πραγματικά έγινε με τον Φλώρο; Τελικά το Εφετείο ή οι νέοι Ποινικοί Κώδικες “αποφυλάκισαν” τον Φλώρο; Τι λέει και ο Πρόεδρος του ΔΣΑ;

Η υπόθεση του Α. Φλώρου πολύ κακώς και ψευδώς αποδίδεται στους νέους Ποινικούς Κώδικες. Μπορεί να έχουν εκπέσει και σωστά τα ισόβια και για τους καταχραστές του δημοσίου και να είναι αυτονόητο ότι η ποινή του συγκεκριμένου από τα 21 χρόνια κάθειρξη θα μειωνόταν και ορθώς οι συνήγοροι του να είχαν τους ανάλογους ισχυρισμούς για τον πελάτη τους, όμως αυτό είναι η μία μόνο πλευρά του νομίσματος!!!

Η άλλη πλευρά είναι ότι ο ίδιος κατηγορούμενος έχει ταυτόχρονα 13 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου για την οποία είχε πάρει απευθείας αναστολή ποινής πολύ πριν τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κώδικες ενώ εκκρεμεί και η τρίτη ποινική υπόθεση που τον είχε οδηγήσει πρόσφατα πίσω στις φυλακές και δεν είναι άλλη από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών υγείας.

Με αφορμή μάλιστα αυτό το περιστατικό αποκαλύφθηκε και ένα ολόκληρο κύκλωμα που έκανε αυτές τις business, αποκαθηλώνοντας για ακόμα μια φορά και το επίπεδο διαφθοράς που υπάρχει στον χώρο της δικαιοσύνης…

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι και ο συνεταίρος του Α. Φλώρου επίσης καταδικασμένος για την υπόθεση ENERGA με τους παλιούς κώδικες πήρε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης αναστολή ποινής με τους παλιούς κώδικες!!!

Δηλαδή εδώ μιλάμε για αναστολή εκτέλεσης ποινής και το σχετικό άρθρο για την αναστολή ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ με τον νέο ΠΚ!!! Και ο εισαγγελέας, πολύ περισσότερο επειδή πρότεινε την απόρριψη, μπορεί να κάνει αναίρεση υπέρ του νόμου στην απόφαση της αναστολής. Οπότε καμία σχέση ο νέος ΠΚ με το Φλώρο.

  • Ό,τι λοιπόν κι αν αποφάσισε το δικαστήριο το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τους νέους κώδικες.

Και για να είμαστε πιο ακριβείς οι ισχυρισμοί της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι.

Ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την «υπόθεση της καθαρίστριας» δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στο θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σχετική για τον κ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση.

  • Η χωρίς όρια υποκρισία και η επίρριψη ευθυνών στους νέους κώδικες είναι συνειδητό ψέμα!!!

Είναι επίσης σίγουρο ότι θα γελάει με όλο αυτό πρώτα και κύρια ο συνήγορος του Α. Φλώρου, διαπρεπής νομικός και καθηγητής που ήταν ταυτόχρονα ένα από τα μέλη της επιτροπής που συνέταξαν τους νέους ποινικούς κώδικες.

Και σε τελική ανάλυση το θέμα δεν είναι να πέσουν τα ισόβια για τους καταχραστές του δημοσίου, τη στιγμή που ούτως ή άλλως σπάνια βλέπουμε κάποιον απ’ αυτούς να περνάει την πύλη του Κορυδαλλού.

Τι σχολιάζει για το θέμα όμως και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός;

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός δεν ασπάζεται την άποψη ότι η αποφυλάκιση Φλώρου συνδέεται με τους ποινικούς κώδικες.

“Έτσι αποφάσισαν οι δικαστές” είπε στον News 24/7 στους 88,6 ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός στην αναστολή των ποινικών κωδίκων, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε οπισθοδρόμηση και πισωγύρισμα.

“Το ότι κάποιοι κάνουν χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων δε σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αλλάξουν οι κώδικες ποτέ” σημείωσε.

Ζήτησε επίσης να πάψει η εκτελεστική εξουσία να εκλέγει την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Εισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου

Related Posts

Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Χάρτης ισότητας των φύλων στην ΕΕ
Αρέσει σε %d bloggers: