Τι παίζει με τα λεωφορεία στη Λέσβο;

Τι παίζει με τα λεωφορεία στη Λέσβο; Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει με το αστικό λεωφορείο από την Λέσβο. Μια ακόμα “φωτογραφία” στην υπηρεσία της προπαγάνδας και των fake news!!!

Δημοσιεύθηκε στο μια φωτογραφία ενός λεωφορείου από τις αστικές συγκοινωνίες της Λέσβου όπου βλέπουμε μια πινακίδα προορισμού στα Αγγλικά και στα Αραβικά. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε και σε διάφορα blogs με ύφος που εξυπηρετεί τον καθαρά ρατσιστικό λόγο. Όμως, τι συμβαίνει πραγματικά;

Το γνωστό site ellinikahoaxes.gr μετά από σχετική έρευνα αποκαλύπτει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα και το πως για ακόμα μια φορά είδαμε μια αμφιλεγόμενη φωτογραφία να γίνεται πηγή για παραπληροφόρηση και προπαγανδιστικό ρατσιστικό λόγο κυρίως στα social media αλλά και σε κάποια γνωστά για το είδος τους sites και blogs…

Χαρακτηριστικός άλλωστε και ο παρακάτω τίτλος…

Σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr η φωτογραφία είναι πραγματική και γράφει «Μεταφορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης». Το λεωφορείο αυτό είναι ένα από τα έξι που εκτελεί τη διαδρομή από το κέντρο μεταναστών της Μόρια στο Λιμάνι.

Το ellinikahoaxes.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο των αστικών συγκοινωνιών της Λέσβου, Πάρη Μολυβιάτη, ο οποίος ξεκαθάρισε τα παρακάτω:

«Πρόκειται για το μοναδικό λεωφορείο που φέρει αυτή την επιγραφή, αν και το συγκεκριμένο ειδικό δρομολόγιο εκτελούν άλλα πέντε λεωφορεία. Είναι ειδικό δρομολόγιο αποκλειστικά και μόνο για τους προσφυγές του κέντρου μεταναστών της Μόρια. Η δίγλωσση επιγραφή μπήκε το 2015 με αφορμή μια διαφήμιση στην αραβική γλώσσα ενός ιδιώτη (τουριστικό γραφείο). Όταν έληξε η σύμβαση της διαφήμισης, έμεινε η επιγραφή του δρομολογίου. Αν και θα έπρεπε να αφαιρέσουμε την επιγραφή, την κρατήσαμε γιατί διαπιστώσαμε ότι είναι άκρως λειτουργική. Δηλαδή οι πρόσφυγες αναγνωρίζουν αμέσως ότι αυτό είναι το λεωφορείο που τους εξυπηρετεί. Μάλιστα, σκεπτόμαστε να βάλουμε και στα υπόλοιπα πέντε λεωφορεία, που εκτελούν το συγκεκριμένο ειδικό δρομολόγιο, την ίδια επιγραφή. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε το θόρυβο, ούτε τι σκοπό εξυπηρετεί αυτός.»

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο ισχυρισμός ότι όλα τα λεωφορεία του νησιού (περίπου 50) κυκλοφορούν με ταμπέλες στην αραβική γλώσσα είναι ψευδής και έχει σκοπό την παραπληροφόρηση.

Το λεωφορείο εκτελεί ειδικό δρομολόγιο αποκλειστικά και μόνο για τους πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου προσφύγων της Μόρια. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό να υπάρχει επιγραφή που να μπορούν να διαβάσουν.

Πως στήνει τα ρεπορτάζ το Star;

info:

Related Posts

25 μυστικά χωριά της Ευρώπης
25 μυστικά χωριά της Ευρώπης!!!
Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Το Facebook ζητάει γυμνές φωτογραφίες
Η θέση της Ελλάδας στον χάρτη του Facebook
Αρέσει σε %d bloggers: