Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I

Share6
Tweet2
Share
8 Shares

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I: Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση C4I, με τη μαρτυρία «φωτιά» για υπουργό του Σημίτη

Διαβιβάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή ο φάκελος της δικογραφίας για το σύστημα C4I (σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων).

Η δικογραφία -αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες- αναμένεται να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη δικογραφία διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο γιατί ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης που χειρίζεται την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικό πρόσωπο, κάτι που τον υποχρεώνει να εφαρμόσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να αποστείλει τον φάκελο στη Βουλή.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο ειδικός ανακριτής απέστειλε στοιχεία για δωροδοκία πολιτικού προσώπου που αφορούν την ανάθεση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στην αμερικανική SAIC το 2003.

Ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, αναφέρουν ότι πριν περίπου ένα μήνα προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο του κ. Ορφανίδη πρόσωπο που ζήτησε να καταθέσει για την υπόθεση του επίμαχου συστήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο μάρτυρας, του οποίου η ιδιότητα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να κατέθεσε στον κ. Ορφανίδη στοιχεία για παράνομες αμοιβές συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου.

Η κατάθεση του μάρτυρα φέρεται επίσης να αφορά υπουργό της τότε κυβέρνησης που ήταν μέλος του ΚΥΣΕΑ.

Μίζες για το σύστημα C4i «καίνε» τον Σημίτη;

Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμό συγγενή του Σημίτη

Ανοίγουν οι λογαριασμοί του Σημίτη

Related Posts

Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Η οικονομική κρίση άλλαξε την διατροφή μας
Αργεί να μιλήσει το παιδί
Αργεί να μιλήσει το παιδί;
Όσοι δεν κάνουν εμβόλια είναι εγωιστές
Εγωιστές όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια τους
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: