Στα ελληνικά υποδέχτηκε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς ο Γιούνκερ

Στα ελληνικά υποδέχτηκε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς ο Γιούνκερ

Share5
Tweet
Share
5 Shares

Στα ελληνικά υποδέχτηκε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς ο Γιούνκερ: Στα ελληνικά υποδέχτηκε την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Με ανάρτησή του στην ελληνική γλώσσα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Όπως είχα πει στη Βάρνα, η Τουρκία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από τους Ευρωπαίους γείτονες της. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική αυτή σχέση. Επιθυμούμε μια σταθερή, ευημερούσα, δημοκρατική Τουρκία» γράφει ο κ. Γιούνκερ.

Ο ρόλος του προέδρου της Κομισιόν ήταν σημαντικός, καθώς από τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα, στις 26 Μαρτίου, είχε θέσει επιτακτικά το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνιζαν ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η απελευθέρωση δείχνει ότι ο Ερντογάν κατανοεί ότι μόνο στην Ευρώπη μπορεί να στηριχθεί.

Ευτυχής για την επικείμενη απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως είχα πει στην Βάρνα, η Τουρκία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από τους ευρωπαίους γείτονες της. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική αυτή σχέση. Επιθυμούμε μια σταθερή, ευημερούσα, δημοκρατική Τουρκία.

— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) August 14, 2018

Μετά από 167 ημέρες ελεύθεροι πίσω στην πατρίδα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Φιλαράκι έχεις 1 λεπτό να σου πω για την Protergia
Φιλαράκι έχεις 1 λεπτό να σου πω για την Protergia
Η ανάπτυξη τρώει τον αιγιαλό
Η ανάπτυξη τρώει τον αιγιαλό!!!
Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit
Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit;
Το IMDB διαγράφει τους Έλληνες σανόφιλ
Το IMDB διαγράφει τους Έλληνες σανόφιλ
Αρέσει σε %d bloggers: