Προσπάθησε να την κοπανήσει αλλά

Sharing is caring!

Προσπάθησε να την κοπανήσει αλλά: Προσπάθησε να την κοπανήσει αλλά δεν τα κατάφερε όπως ο Χριστοφοράκος, τον μπαγλάρωσαν οι “άπλυτοι”…

Υπό κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για χρηματισμό, βρίσκεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας , ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που ελέγχονται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Επίσης, φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει λίγο πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από την Ελλάδα.

Ο πρώην σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά που κατά την εισαγγελική έρευνα σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε βάρος του εν λόγω προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και του Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ διετέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Ο κατηγορούμενος πλέον, πρώην σύμβουλος φαίνεται να επιχείρησε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά να φύγει από τη χώρα.

Ωστόσο, οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη.

Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχός της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν τη φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.

Εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis

Related Posts

Χαμός με ανεμοστρόβιλους και υδροσίφωνες το 2018
Χαμός με ανεμοστρόβιλους και υδροσίφωνες το 2018
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Γιατί το  γλεντάει με Μανόλη Καψή
Γιατί το γλεντάει με Μανόλη Καψή;
Ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά
Ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά
shares
Αρέσει σε %d bloggers: