Μείωση φορολογίας

Ο Τσακαλώτος στα πρόσωπα του Politico για το 2018

0 Shares

Ο «πραγματιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος» στα πρόσωπα του Politico για το 2018…

“Δεν του είχαν πολλή εμπιστοσύνη όταν ανέλαβε σε μια δύσκολη στιγμή, αλλά σε μερικούς μήνες από τώρα, αν η χώρα βγει από τα μνημόνια, μπορεί να διεκδικήσει μέρος της επιτυχίας”, αναφέρει το ευρωπαϊκό πολιτικό site Politico για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, τον οποίο κατατάσσει στην 20η θέση της λίστας με τα πρόσωπα από την Ευρώπη που θα πρωταγωνιστήσουν το 2018 στις εξελίξεις.

Τον Αύγουστο εκπνέει σύμφωνα με τον προγραμματισμό το τρίτο μνημόνιο και αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει ο «πραγματιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος» θα πιστωθεί με μεγάλος μέρος της επιτυχίας, γράφει το Politico. Ωστόσο, συνεχίζοντας το πορτρέτο του υπουργού Οικονομικών, προσθέτει ότι «δεν είναι πιθανό ότι πολλοί Έλληνες θα τον ευχαριστήσουν».

Ανέλαβε το 2015 αφότου ο προκάτοχός του Γιάνης Βαρουφάκης έφερε την Ελλάδα «στο χείλος του οικονομικού Αρμαγεδδώνα».

«Η Ευρώπη είχε λίγη εμπιστοσύνη στο ότι ο Τσακαλώτος, άλλος ένας οικονομολόγος χωρίς γραβάτα με αριστερίστικες ιδέες, θα ήταν πολύ διαφορετικός», γράφει το άρθρο, υπογραμμίζοντας ότι του έδωσαν το δύσκολο έργο να κρατήσει τη χώρα όρθια. Ωστόσο, εξέπληξε την Ευρώπη με το κλείσιμο της συμφωνίας για τον νέο δανεισμό το καλοκαίρι του 2015.

Το μυστικό του ήταν ότι «έπεισε τους συναδέλφους του στο Eurogroup ότι, παρά το κομουνιστικό παρελθόν του, δεν ενδιαφερόταν να γίνει άλλος ένας ήρωας του λαϊκισμού».

Το politico υπενθυμίζει ότι η οικογένεια του Τσακαλώτου συμμετείχε στον ελληνικό εμφύλιο και προσθέτει ότι «αυτό που κάνει την εξέλιξή του πιο εκπληκτική είναι ότι είναι το προϊόν του βρετανικού κατεστημένου» έχοντας ζήσει στη Βρετανία από παιδί και έχοντας σπουδάσει στην Οξφόρδη.

Έτσι οι -μερικές φορές- παθιασμένες κοινοβουλευτικές ομιλίες του με αγγλική προφορά, «είναι μια ένοχη απόλαυση για τους παρατηρητές της ελληνικής πολιτικής σκηνής».

Αν και το προνομιούχο παρελθόν του έχει δώσει στον Τσακαλώτο «μια εκκεντρική φήμη στην Ελλάδα», οι καλοί τρόποι του μπορεί να εξηγούν το γιατί κέρδισε τους συναδέλφους του στην Ευρώπη. Απέσπασε τα συγχαρητήρια ακόμη και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που τον αποκάλεσε «έξοχο υπουργό» και ικανό διαπραγματευτή.

Ωστόσο, με αυτά τα καλά λόγια, ο Τσακαλώτος δεν θα μπορέσει εύκολα να κάνει «εκλογικό ταμείο», διαπιστώνει το politico, που επισημαίνει την απογοήτευση σε μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του, παρά το ότι υποσχέθηκε το τέλος της λιτότητας.

Και πάλι, ως τις εκλογές του 2019 απομένει καιρός, «μια ολόκληρη ζωή στην πολιτική», συνεχίζει. “Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται ως ένα βαθμό και από την επιτυχία του Τσακαλώτου να πείσει τους Ευρωπαίους για κάποια ελάφρυνση του χρέους” καταλήγει.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Είσαι αναποφάσιστος
Είσαι αναποφάσιστος;
Πόσους σταυρούς βάζουμε
Πόσους σταυρούς βάζουμε;
Μέχρι Κολούμπια τα fake news του Άδωνι
Μέχρι Κολούμπια τα fake news του Άδωνι
cl24.com.ua

www.seotexts.com

www.topobzor.info
Αρέσει σε %d bloggers: