Μήνυση Βαρουφάκη στην ΕΚΤ για το πάγωμα της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες

Sharing is caring!

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την ΕΚΤ για να μάθουν το νομικό σκεπτικό του παγώματος της χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες το 2015

O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός ευρωβουλευτής μηνύουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός ευρωβουλευτής, Φάμπιο Ντεμάζι, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.

«Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της» σημείωσε ο κ. Ντεμάζι.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κύριοι Βαρουφάκης και Ντεμάζι στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει ένα ύψιστο δημόσιο συμφέρον στο να γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο η ΕΚΤ ζύγισε διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους και πως οι ίδιοι και οι νομικοί τους σύμβουλοι ερμήνευσαν το νομικό πλαίσιο» αναφέρει στη μήνυση ο δικηγόρος των Βαρουφάκη και Ντεμάζι.

info: euro2day.gr

Related Posts

Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Ψηφίστηκε το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών
Ψηφίστηκε το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών
Ο Μπογδάνος προτρέπει σε απειλές και bullying
Ο Μπογδάνος προτρέπει σε απειλές και bullying
www.diploma-home.com/visshee-diplom-o-nepolnom-obrazovanii.html

www.topobzor.info

www.profshina.kiev.ua
shares
Αρέσει σε %d bloggers: