Λίγο πατριδοκαπηλία, λίγο δημόσιες σχέσεις και φουλ υποκρισία

Λίγο πατριδοκαπηλία, λίγο δημόσιες σχέσεις και φουλ υποκρισία: Εκθέτει ΝΔ και Μητσοτάκη η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν

Επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της παρουσίας της στην ορκωμοσία Ερντογάν εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι εκθέτει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους:

– Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;

– Έχει υπάρξει επικοινωνία με το για αυτήν την παρουσία;

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες. Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης, δεν βοηθά η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου.»

Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε, μέσω Twitter, στο σάλο που έχει δημιουργηθεί, επιχειρηματολογώντας ότι θα παραστεί λόγω της πρόσκλησης που έλαβε.

«Θα παραστώ στην ορκομωσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης», έγραψε.

Θα παραστώ στην ορκομωσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης.

— Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis)

Τέλος, να θυμίσουμε και να τονίσουμε, ότι επίσημα η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπείται στην ορκωμοσία Ερντογάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία…

Το δράμα της Ντόρας με τα σοκολατένια αυγά

Related Posts

Καμία σχέση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας
Καμία σχέση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας
Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία
Χαμηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην καινοτομία
Εντός Ιουλίου το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
Εντός Ιουλίου το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
Το νέο εξεταστικό σύστημα για ΑΕΙ
Το νέο εξεταστικό σύστημα για ΑΕΙ
Αρέσει σε %d bloggers: