Ιστορική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας

Sharing is caring!

Ιστορική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας: Ιστορική η συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με τους Financial Times

Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ευρωζώνης κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής δανείων ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος στην περίοδο των διεθνών προγραμμάτων στήριξης, γράφει η εφημερίδα Financial Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τα τελευταία ζητήματα που απέμεναν έπειτα από έξι και πλέον ώρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες συνεχίστηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Η συμφωνία χαιρετίστηκε ως ιστορική στιγμή από ευρωπαίους διπλωμάτες, καθώς σηματοδοτεί το κλείσιμο της οκταετούς περιόδου των τριών προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας, η οποία υπέστη τη χειρότερη ύφεση που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή οικονομία στη σύγχρονη ιστορία, προστίθεται στο δημοσίευμα των .

.: Η ελληνική κρίση τελειώνει εδώ, απόψε. Φτάσαμε επιτέλους στο τέλος της διαδρομής που υπήρξε τόσο μεγάλη και τόσο δύσκολη. Είναι μια ιστορική στιγμή. ????

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή ?? (@EEAthina)

My sincere congratulations to at this historic moment! Tonight’s deal paves the way for the successful completion of the programme. For Greece to build on the immense efforts invested in order to achieve robust & sustainable growth to the benefit of its people! ????

— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis)

.: H Eλλάδα εξέρχεται από το τελικό πρόγραμμα στήριξης. Το συμφώνησε σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της πρόσβασης στις αγορές

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή ?? (@EEAthina)

Για την Ελλάδα, ολοκληρώνονται οκτώ χρόνια προσπαθειών και θυσίών και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Για την €ζώνη, η ολοκλήρωση του προγράμματος θέτει ένα συμβολικό τέλος σε μια υπαρξιακή κρίση για το ενιαίο μας νόμισμα, μια κρίση της οποίας επιβίωσε. ????

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή ?? (@EEAthina)

Το μεγαλύτερο ψέμα του καπιταλισμού

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία
Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία
Σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ πιο ισχυρές από ποτέ
Σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ πιο ισχυρές από ποτέ
Οι ΗΠΑ ρίχνουν χρήμα σε ελληνικές επιχειρήσεις
Οι ΗΠΑ ρίχνουν χρήμα σε ελληνικές επιχειρήσεις
shares
Αρέσει σε %d bloggers: