Γενικά στη ΝΔ δεν ξέρουν από που ξημερώνει!!!

5 Shares

Όταν η ΝΔ εσωτερικού νοιαζόταν για τα παιδάκια της Υεμένης, οι ευρωβουλευτές της ψήφιζαν όχι στο εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία!!!

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η επιβολή εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πώληση όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, το οποίο περιλαμβανόταν στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για πολιτική λύση στη σύγκρουση της Υεμένης που πέρασε με 539 «ναι», 13 «όχι» και 81 αποχές, αλλά η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε τη σχετική παράγραφο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του εμπάργκο τάχθηκαν 368 βουλευτές και κατά 221. Η μεγάλη διαφορά των ψήφων οφείλεται στο ότι η πλειοψηφία των κεντροδεξιών βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.

Από ελληνικής πλευράς υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης, του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Έυα Καϊλή, του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, καθώς και οι Κώστας Χρυσόγονος και Νίκος Χούντης.

Όμως, «όχι» είπαν οι Νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Να εξηγήσουν την αρνητική στάση τους ζήτησε από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος κάλεσε ακόμη τις κυβερνήσεις που πουλούν όπλα στη Σαουδική Αραβία να σεβαστούν το «πολύ σημαντικό, θετικό μήνυμα και βήμα» της Ευρωβουλής.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένω να το κάνουν και οι κυβερνήσεις των χωρών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία που πουλάνε πολλά όπλα στη Σαουδική Αραβία. Να ακούσουν το μήνυμα του 90% του Ευρωκοινοβουλίου» κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Με αυτήν τροπολογία, που υποστήριξαν οι ομάδες Σοσιαλιστών, Πράσινων, Αριστεράς, και Φιλελευθέρων, η αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι καλείται «να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιβληθεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, λαμβανομένων υπόψη των σοβαρών καταγγελιών για παραβιάσεις, από τη Σαουδική Αραβία, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη και του γεγονότος ότι, κατά συνέπεια, η συνέχιση της χορήγησης αδειών για πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία θα οδηγούσε σε παραβίαση της κοινής θέσης 2008/944/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου».

Με πληροφορίες από efsyn.gr

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη;
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Είσαι αναποφάσιστος
Είσαι αναποφάσιστος;
Наш интересный сайт на тематику труба черная цена http://poliv.ua/
http://kompozit.ua

Подростковые велосипеды
Αρέσει σε %d bloggers: