Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην εφορία

0 Shares

Από τον “πάγο” βγάζει τον Μάρτιο τους πλειστηριασμούς ακινήτων η εφορία…

Από τον “πάγο” βγάζει τον Μάρτιο τους πλειστηριασμούς ακινήτων η εφορία, κλιμακώνοντας τις προσπάθειες μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο.

Το εν λόγω μέτρο είχε “παγώσει” λόγω της επιβολής των capital controls, όμως επιχειρώντας να τονώσει τις εισπράξεις, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το βγάζει ξανά από τη “φαρέτρα” της.

Οι οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο καλούνται σε άμεσο παραδειγματισμό και συμμόρφωση, καθώς βγαίνουν στο σφυρί ένα αγροτεμάχιο και ένα διαμέρισμα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Η τιμή εκκίνησης, αθροιστικά και για τα δύο ακίνητα, κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 66.000 ευρώ, ποσό το οποίο περισσότερο στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους αρνούνται πεισματικά να πληρώσουν και λιγότερο φέρνει τόνωση στα κρατικά ταμεία. Πρόκειται για κίνηση συμβολική, η οποία όμως επιβεβαιώνει περίτρανα πως το όπλο των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία είναι και πάλι εδώ.

Ειδικότερα, στις 16 Μαρτίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο 1.632 τετραγωνικών μέτρων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με τιμή πρώτης προσφοράς 10.400 ευρώ. Έναν μήνα αργότερα, στις 13 Απριλίου, σε πλειστηριασμό βγαίνει ένα διαμέρισμα 66 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη με τιμή πρώτης προσφοράς 56.000 ευρώ. Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων με απλήρωτα χρέη.

Related Posts

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη;
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Είσαι αναποφάσιστος
Είσαι αναποφάσιστος;
unc-mps.com.ua

viagra billig kaufen
Αρέσει σε %d bloggers: